Beste loopfiets 2 jaar

Loopfietsen zijn perfecte beginnende traploze fietsjes op twee of drie wielen. Als kinderen anderhalf of rond 2 jaar zijn dan kunnen ze geïntroduceerd worden met zo’n loopfiets. Goed voor de ontwikkeling, balans, zelfstandigheid maar ook is het een goede voorloper op een echte kinderfiets. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste loopfiets vanaf 2 jaar en hebben een duidelijk overzicht gemaakt met onze keuzes. Wij vergelijken deze, geven de voor- en nadelen aan zodat je zelf kan kiezen wat voor jou de beste keuze is.

Een loopfiets is verkrijgbaar in diverse modellen en voor verschillende leeftijden. Is jouw kind nog jonger dan 2 jaar en wordt dit het eerste fietsje dan kan je kiezen voor een driewieler of zelfs een fiets met 4 wieltjes. Kan het kind al goed balans houden of al meer ervaring met een loopfiets dan zijn er ook modellen die lijken op een echte fiets maar dan dus zonder trappers.

Dit zijn de beste loopfietsen vanaf 2 jaar

Puky Loopfiets

 • Geschikt voor 2 – 4 jaar
 • Zithoogte 29-40cm
 • Verkrijgbaar in 5 kleuren

De Puky loopfiets heeft vrijwel alle eigenschappen om als beste loopfiets voor 2 jaar te worden. Het heeft een aluminium frame met lage instap, verstelbare zithoogte van 29-40cm, een zachte kin beschermer mocht het kindje vallen en een leuk fietsmandje.

De wielen zijn wel massief en dat maakt het minder schokbestendig. Massieve wielen hebben wel als voordeel dat ze niet lek of kapot kunnen gaan. Wel kunnen ze slijten na veel gebruik maar ze laten ook geen sporen achter op de vloer.

Dus ben je op zoek naar het beste voor jouw kind? Dan zou ik zeker deze Puky loopfiets in overweging nemen of deze aan jouw voorkeuren voldoet. Het enige nadeel is dat deze merkfiets een stukje duurder is dan andere merken zoals Bandits & Angels die een vergelijkbare kwaliteit leveren.

Veloretti tricycle 2-in-1

 • Geschikt voor 1.5-4 jaar
 • Om te bouwen naar tweewieler
 • Zithoogte 35-42cm
 • Verkrijgbaar in 8 kleuren

De Veloretti Tricycle loopfiets is een uniek model dat je kan ombouwen van een driewieler naar een tweewieler. Zo kan het kind de voordelen van beide varianten ervaren en beginnen op een driewieler. Heeft het kind dit goed onder controle en kan evenwicht goed bewaren dan kan je de achterwielen eraf halen en ombouwen naar een fiets met twee wielen. Veloretti levert goede kwaliteit en is geschikt voor kinderen van 80-106cm. Ook verkrijgbaar als alleen de tweewieler.

Deze loopfiets is één van onze favoriete keuzes omdat het een aluminium frame heeft met rubberen banden en multifunctioneel is. Alleen het heeft als nadeel dat het een vrij hoge zithoogte heeft en niet geschikt voor alle kinderen van 2 jaar. Ze geven zelf aan dat het geschikt is van 1.5 jaar maar voor ons lijkt dit zeker aan de hoge kant. De minimale zithoogte is 35cm en zeker voor kinderen van deze leeftijd is dit vrij hoog. Anders was dit zeker een kanshebber voor als beste loopfiets voor 2 jarige kinderen.

2Cycle 2-in-1 loopfiets

 • Geschikt voor 1 – 3 jaar
 • Om te bouwen naar tweewieler
 • Zithoogte 25 – 30cm
 • Verkrijgbaar in 6 kleuren

De 2Cycle 2-in-1 is een goede keuze als loopfiets voor de jongste kinderen. Het is al geschikt vanaf 1 jaar omdat het eerst als driewieler is te gebruiken. De zithoogte is in de minimale stand 25cm waardoor het voor veel kinderen geschikt is. Het is ook verstelbaar tot maximaal 30cm waardoor je het kunt gebruiken tot ze ongeveer 3 jaar zijn.

Het voordeel van deze 2-in-1 combinatie is dat je het frame ook kan ombouwen tot een tweewieler. Als het kind rond 2 jaar is kan het al goed balans houden en kun je ervoor kiezen om een loopfiets met twee wielen te gebruiken. Dit is vrij eenvoudig te realiseren en is ook kostenbesparend. Het houten frame kan tegen een stootje en gaat ook lang mee en daarmee ideaal om op jonge leeftijd al in aanraking te komen met een loopfiets.

Bandits & Angels Loopfiets met mand

 • Geschikt vanaf 2 jaar
 • Zithoogte 29 – 39cm
 • Verkrijgbaar in 5 kleuren

Een stevig metalen frame met witte lucht banden zorgt ervoor dat je een kwalitatief goede loopfiets in huis haalt. In vergelijking met een houten frame heeft deze een lage instap wat ideaal is voor kleine kinderen. Het zadel is verstelbaar en is met minimaal van 29cm een goede keuze voor 2-jarige kinderen.

Het heeft een leuk fietsmandje aan de voorkant wat altijd handig is omdat kinderen daar graag dingetjes in doen om mee te nemen. De loopfietsen zijn in totaal 5 kleuren leverbaar maar het is ook mogelijk om voor de goedkopere variant te gaan met massieve banden. Deze staat verderop ook beschreven en is verkrijgbaar in meer kleuren.

Bandits & Angels loopfiets hout

 • Geschikt vanaf 2 jaar
 • Zithoogte 30 – 43cm
 • Verkrijgbaar in 9 kleuren

Een houten loopfiets is duurzaam en kan tegen een stootje. Voor kinderen van 2 jaar kan dit een goede keuze om hun eerste ervaringen met het fietsen op te doen. Bandits & Angels komt een paar keer voor in deze lijst met beste loopfietsen en dat komt omdat ze goede kwaliteit leveren tegen een mooie prijs.

Het heeft dus een houten frame en rubberen luchtbanden wat ideaal is voor een hobbelige ondergrond. Het zadel en stuur zijn verstelbaar maar ook het frame kan omgedraaid worden zodat je meerdere hoogtes kan creëren. Voor 2 jarige kinderen is dit een leuk instapmodel.

Veloretti mini loopfiets

De Tricycle van het merk Veloretti hebben wij hierboven al beschreven. Dit is alleen de variant met twee wielen en is zeer geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Het lichtgewicht frame van aluminium met rubberen luchtbanden zorgen voor een wendbare fiets waar ze hun evenwicht goed kunnen behouden. Het heeft ook een mooie stijl en is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren.

Het enige nadeel wat wij al eerder aangaven is dat het een vrij hoog frame is met een minimale zithoogte van 35cm. Geef je dit voor de verjaardag van jouw kind van 2 jaar dan kan dit voor sommige kinderen nog te hoog zijn. Meet het altijd na voor de zekerheid.

Bandits & Angels loopfiets

Dit model van Bandits & Angels lijkt op de loopfiets die we al eerder hebben behandeld. Alleen zitten er verschillen in de wielen maar ook heeft deze een fietsmand. Beide varianten hebben een stevig metalen frame maar de zwarte banden van dit model zijn van massief rubber. Hierdoor kunnen ze niet kapot gaan maar zorgt dit er wel voor dat het meer schokt op sommige ondergronden.

De lage instap en verstelbare zithoogte van 29 t/m 39cm maakt dit een goede keuze voor kinderen van 2 jaar. Eventueel kun je ook nog een fietsmandje, bel en standaard er los bij aanschaffen zodat het kindje klaar is om veilig op avontuur te gaan.

Leuke alternatieven

LifeGoods Kinderstep vanaf 2 jaar


Een leuk alternatief voor een loopfiets is de kinderstep. Het heeft natuurlijk wel een andere werking dan een fietsje maar met beiden leren ze beter hun evenwicht houden. Een kinderstep heeft ook een lagere instap dan een loopfiets wat het ook een stukje veiliger maakt. Bovendien zit er een noodrem op het achterwiel wat eigenlijk altijd ontbreekt bij een loopfiets. Daarnaast is dit ook een stuk goedkoper dan een loopfiets.

Deze kinderstep heeft lichtgevende wielen en een leuke uitstraling. Zeker als je meerdere kinderen hebt dan kan dit een gewaardeerd cadeau zijn omdat iedereen het kan gebruiken tot een leeftijd van 5 jaar. Het stuur is verstelbaar en is verkrijgbaar in 4 kleuren: Roze, Blauw, Paars en Zwart. Lees meer in de meer dan 200+ reviews met een score van 4.8 uit 5 sterren.

Waarop letten bij het kopen?

Om de beste loopfiets voor 2 jaar te vinden is het goed om een aantal punten in overweging te nemen. Eén van de belangrijkste kenmerken van een fiets is de stuur- en zithoogte. Elk kind van 2 jaar is verschillend en de pasvorm speelt een grote rol om veilig en comfortabel gebruik te kunnen maken. Veel loopfietsen zijn in hoogte verstelbaar maar meet vooraf de lengte van de binnenkant van het been van jouw kind. Zo weet je wat de zithoogte van het loopfietsje kan zijn.

Is het kind nog maar net 2 jaar geworden of zelfs nog iets jonger? Dan is een lichtgewicht loopfiets de beste keuze omdat deze wendbaarder zijn en ook kost het minder moeite om deze voort te bewegen. In combinatie met een lage instap en de zadel op de juiste zithoogte is het kind klaar om veilig te oefenen en te wennen aan een duwfietsje.

Het materiaal van een loopfiets speelt ook een rol hoe wendbaar en lichtgewicht deze is. Een frame van aluminium of kunststof zijn het lichtst in gewicht maar ook de kleinere modellen van hout zijn een niet te zwaar. Een metalen of stalen frame zijn wel een stuk zwaarder en kan dit minder aangenaam zijn voor kinderen van net 2 jaar of jonger.

De wielen kunnen ook verschillen. Vaak zie je bij de kleinere modellen dat deze massief zijn van kunststof maar het is beter om te kiezen voor een model met rubberen luchtbanden. Deze werken namelijk schok dempend en zijn ideaal voor wat langere afstanden en ondergronden. De beste loopfiets voor een twee jarige heeft dus een aluminium frame met luchtbanden. Dit is de beste lichtgewicht combinatie en zorgt ervoor dat het kindje veilig gebruik hiervan kan maken en ook beter controle heeft vanwege de wendbaarheid.

Afhankelijk van het model zijn loopfietsen geschikt vanaf 1 of 2 jaar. Vaak zie je bij de fietsen geschikt vanaf 1 jaar dat deze drie of vier wielen hebben waardoor het kindje zich beter in balans kan houden. Dit zijn goede beginnende loopfietsen en vanaf 2 jaar zou je dan kunnen kiezen voor een loopfiets met twee wielen. Welke variant je ook kiest, alle modellen zijn goed voor de ontwikkeling van het kind. Het kan in het begin onwennig zijn maar zodra ze leren beter balans te houden dan zal je zien dat ze het snel onder de knie krijgen en veel gebruik zullen maken van het fietsje.

Tips voor veilig gebruik

Wij hebben het al een aantal keren beschreven maar op deze leeftijd is het belangrijk dat het kind goed zijn evenwicht kan houden. Het helpt dan dat de loopfiets wendbaar is en licht van gewicht. Een helm dragen kan ook extra veiligheid geven mocht het kind voor het eerst op een tweewieler fietsen. Helaas hebben de meeste loopfietsen geen handrem dus mocht het kind hard gaan en af willen remmen dan gaat dat toch lastiger. Kom je een model tegen met handremmen dan is dat zeker een stukje veiliger.

Misschien heeft jouw kindje van 2 jaar nog geen ervaring met loopfietsen dus kan je twijfelen over twee of drie wielen. Maar op deze leeftijd is twee wielen een betere keuze zodat het evenwichtsgevoel beter kan ontwikkelen. Je zult zien dat ze steeds beter hun balans kunnen houden wat misschien in het begin wennen is maar dit hebben ze vrij snel onder controle. Als beste loopfiets 1 jaar hebben wij ook gekozen voor een driewieler. Voor een 2-jarige is de Veloretti Tricycle een goede keuze die je kan ombouwen van een driewieler naar een loopfiets met twee wielen. Zo heb je eigenlijk 2-in-1 en kan je het aanpassen aan de behoefte van het kind.

Geef je de loopfiets als cadeau of zoek je nog andere ideeën? Op onze pagina’s: cadeau meisje 2 jaar en cadeau jongen 2 jaar vind je verschillende leuke tips die kinderen dolblij maken. Wij hebben daar ook deze fietsjes als idee beschreven omdat het goed is voor de ontwikkeling maar ook geeft het kinderen vrijheid en zelfstandigheid om zelf op avontuur te gaan. Ideaal dus om als cadeau voor kind van 2 jaar te geven.

Over de auteur:

Hallo, ik ben Melissa! Ik ben moeder van twee kinderen en zoals elke (toekomstige) ouder zijn wij altijd op zoek naar de beste babyspullen. Ik vind het leuk om mij hierin te verdiepen en producten zelf testen. Daarmee wil ik graag mijn onderzoek, kennis en ervaringen delen zodat anderen hiermee ook geholpen kunnen worden. Hopelijk vinden jullie genoeg informatie en tips in mijn artikelen.