Boodschappennet voor kinderwagen

Even naar de winkel gaan om een klein boodschapje en dan uiteindelijk veel meer kopen dan de bedoeling was. Dit is vast iedereen wel eens een keer overkomen en kan een boodschappennet voor de kinderwagen een uitkomst zijn. Deze kun je makkelijk vastmaken aan de handvatten van de buggy en heb je gelijk meer ruimte om boodschappen, speelgoed of andere benodigdheden in te bewaren. Het neemt weinig plaats in, weegt niks en kun je eventueel laten zitten bij het inklappen van de kinderwagen.

Wij hebben onderzoek gedaan naar verschillende boodschappennetjes voor de kinderwagen en deze vergelijken. Om je een beter beeld te geven hebben wij een overzicht gemaakt en de beste boodschappennetjes geselecteerd en geven hier informatie over samen met de eigenschappen. Het is een goede en voordelige toevoeging aan de baby benodigdheden en kan altijd van pas komen als je ergens naar toe gaat.

Dit zijn de beste boodschappennetjes:

Altabebe boodschappennet

 • 4-punts bevestiging
 • Met binnenvoering
 • Afmetingen: 34x32cm
 • Verkrijgbaar in 3 kleuren

Eén van de beste boodschappennetjes voor de kinderwagen is van het merk Altabebe. Dit boodschappennetje heeft een binnenvoering waardoor de boodschappen of andere dingen niet uit het netje kunnen vallen. Ook zorgt dit ervoor dat andere (nieuwsgierige) mensen niet gelijk zien wat de inhoud is en of er waardevolle spullen in zitten.

Het netje kun je makkelijk aan de buggy of wandelwagen monteren d.m.v. klittenband die ook geschikt is voor de dikkere handgrepen. Verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: Blauw, Grijs en Zwart. Met de afmetingen van 34x32cm past het op de meeste buggy’s maar kan het wel net te klein zijn voor een grote kinderwagen. Dan is het beter om een groter netje te kiezen zoals van het merk Kekk.

Kekk buggy netje

 • 2-punts bevestiging
 • Universeel boodschappennetje
 • Afmetingen: 45x45cm
 • 4.6 uit 5 sterren (30+ reviews)

Het Kekk universele boodschappennetje kun je monteren op elke kinderwagen. Het heeft de ruime afmetingen van 45x45cm is hiermee groter dan de meeste andere netjes. De kwaliteit is erg stevig en is eenvoudig te monteren met klittenband aan de handgrepen van elke buggy of wandelwagen.

Het enige nadeel is dat het wel een 2-punts bevestiging is en dus alleen aan de bovenkant vastzit aan de kinderwagen. De sluitingen en netje is wel stevig genoeg hiervoor maar het netje hangt dan wel naar beneden waardoor je er sneller tegen kan stoten met je benen. Toch valt de prijs en kwaliteit goed in de smaak bij gebruikers en kun je hierover meer lezen in de ervaringen en reviews die bij het product staan. Meer dan 30 beoordelingen en een score van 4.6 uit 5 sterren is zeker een prima!

Babyjem kinderwagen netje

 • Voordelige keuze
 • 4-punts bevestiging
 • Vastmaken met clips
 • Afmetingen: 35x40cm

Het bekende merk Babyjem heeft ook een kinderwagen netje van goede prijs / kwaliteitverhouding. Voor minder dan een tientje haal je al een stevig buggynetje in huis en kan dit altijd makkelijk van pas komen mocht je naar de winkel gaan. Het neemt weinig plaats in en kun je eenvoudig bevestigen aan het frame van de kinderwagen.

Het verschil met de andere netjes is dat dit één van de weinige boodschappennetjes is die je met clips aan de kinderwagen moet bevestigen. De andere merken gebruiken vaak alleen klittenband wat ook erg goed werkt maar wat op lange termijn minder duurzaam is en kwaliteit kan verminderen mocht je de bevestiging regelmatig losmaken.

SY Goods buggy netje

 • Past aan elke buggy
 • Kleinere mazen
 • Vlakke bodem voor meer ruimte
 • Afmetingen: 37x50cm

Het boodschappennet van SY Goods is geschikt voor de grotere buggy’s vanwege de ruime afmetingen maar ook de langere bevestigingslussen. Het heeft een vlakke bodem wat meer ruimte geeft voor de spulletjes en met de kleinere mazen kunnen deze er ook niet uitvallen.

De 4-punts bevestiging zorgt ervoor dat het netje goed blijft zitten. Alleen wordt hier geen klittenband gebruikt zoals de meeste netjes maar gebruikt men hier een soort clipje die je over de band schuift. Dit zit los en je kunt helaas hierbij niet het netje strakker trekken mocht het toevallig te groot zijn voor jouw kinderwagen. Klittenband of een clip zoals bij de Babyjem lijkt ons een betere keuze.

Mommy Tote boodschappentas

 • Alternatief voor een netje
 • Stevige, grote luiertas
 • Multifunctioneel
 • Verschillende kleuren leverbaar

Een chique ogende boodschappentas die je ook makkelijk aan de kinderwagen kan doen. Deze tas kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken zoals luiertas of verzorgingstas maar het kan ook goed van pas komen wanneer je boodschappen gaat doen. Met 61x45cm is het al een ruime tas maar het is ook nog groter of kleiner te maken met drukknoopjes.

Stevige kwaliteit en zachte geweven stof wat fijn aanvoelt. Je kunt het gebruiken als gewone tas voor over de schouder of je hangt het over de handgrepen en gebruikt het als boodschappentas. Verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren waaronder Roze, Grijs, Taupe, Crème of Wit. Met meer dan 15 beoordelingen en een score van 4.8 uit 5 sterren is dit hooggewaardeerd onder andere gebruikers.

Waarvoor een buggy netje gebruiken?

 • Het kan altijd handig zijn om een boodschappennetje mee te nemen. Koop je meer boodschappen dan je verwacht had, dan kun je deze makkelijk hierin opbergen. Dit scheelt ook weer extra (plastic) tasjes en kun je gelijk de boodschappen in het netje doen.
 • Ga je een dagje weg of ergens naar toe? Dan kan extra ruimte altijd handig zijn om speelgoed of andere spulletjes zoals antilekbeker, knuffels of luiers mee te nemen. Deze heb je dan altijd binnen handbereik en kan een binnenvoering ook goed van pas komen. Deze beschermt de spulletjes beter en kan bijvoorbeeld de speen niet snel uit het boodschappennetje vallen.
 • Een buggy netje neemt kun je makkelijk bevestigen en losmaken. Het is voordelig en neemt weinig ruimte in en kan in de meeste gevallen gewoon blijven zitten bij het inklappen van de kinderwagen.
 • Niet alleen voor de kinderwagen kan een netje erg handig zijn. Vaak wordt het ook gebruikt bij rolstoelen omdat dit een stuk goedkoper is dan speciale tassen die hiervoor gemaakt zijn. De boodschappennetjes hebben een universele maat en kunnen na gebruik ook weer makkelijk opgevouwen worden.

Waarop letten bij het kopen?

Een boodschappennet voor de kinderwagen is een goede toevoeging aan je baby uitzet. Alleen is het wel goed om de verschillen en eigenschappen te weten voordat je een keuze maakt. Wij hebben hier een aantal punten beschreven waarin de verschillende modellen kunnen verschillen en dit kun je meenemen in de overweging bij het kopen. Je kunt natuurlijk altijd wachten op een aanbieding bij de Hema of Kruidvat maar dan is de keuze en kwaliteit wel vaak beperkter dan wanneer je online verschillende modellen vergelijkt.

Een binnenvoering zorgt ervoor dat de inhoud beter beschermd is. Zo kunnen de kleinere spulletjes niet uit het net vallen maar is het ook geschikter voor als je waardevolle dingen hierin legt zoals een telefoon, sleutels of portemonnee. Alleen het merk Altabebe maakt gebruik van deze binnenvoering en deze hebben wij hierboven ook in het lijstje meegenomen.

De meeste boodschappennetjes zijn universeel en passen op vrijwel elke wandel- of kinderwagen. Toch zitten er verschil in afmetingen en is het goed om hierop te letten als je een grotere buggy hebt. Hiervoor is een breedte van 40-45cm vaak een betere keuze omdat de andere netjes net precies passen of iets te klein zijn. Met de klittenband of clipjes kun je altijd nog de maten wat aanpassen naar wens en steviger vastmaken.

Vastmaken aan de buggy doe je met behulp van een 2 of 4 punts bevestiging. Op 4 punten bevestigen maakt het wat steviger en het is ook makkelijker bij het lopen omdat je dan minder last hebt van een tas die naar beneden hangt waar je tegenaan kan stoten. Een 2 punts bevestiging kan wel wat groter uitvallen maar wij hebben alleen één model meegenomen in ons overzicht namelijk van het merk Kekk.

Het bevestigen aan de kinderwagen is in de meeste gevallen met klittenband. Babyjem boodschappennet maakt gebruik van een clipje wat ook erg stevig is en op langer termijn waarschijnlijk duurzamer is. Klittenband kan nog wel eens hun kracht verliezen als je vaak het netje loskoppelt van de buggy.

Alternatieven voor een boodschappennetje

Een boodschappennetje aan de kinderwagen neemt weinig ruimte in, is voordelig en altijd handig om te hebben. Toch is het altijd goed om naar alternatieven te kijken en hebben wij ook al in het overzicht de Mommy Tote boodschappentas meegenomen. Hieronder hebben wij ook nog een tas die je makkelijk aan de kinderwagen kunt bevestigen en ook eventuele boodschappen en spulletjes kunt meenemen.

Sevibaby kinderwagen tas

 • Alternatief voor een netje
 • Eenvoudig bevestigen
 • Multifunctioneel
 • Verschillende kleuren leverbaar

De Sevibaby kinderwagen tas kun je makkelijk vastmaken om boodschappen te bewaren of spulletjes binnen handbereik te hebben mocht je een tijdje gaan lopen of een dagje weg gaan. Het heeft een mooi, stijlvol design en verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat er altijd wel iets naar wens is.

Voor extra boodschappen kan deze tas ook erg handig zijn maar het heeft wel wat kleinere afmetingen dan een netje: 25x35cm. De prijs van deze leuke tas is wel ongeveer hetzelfde of zelfs goedkoper dan een boodschappennetje. Vandaar dat dit een voordelig alternatief is wat ook nog eens mooier kan ogen aan de buggy.

Over de auteur:

Hallo, ik ben Melissa! Ik ben moeder van twee kinderen en zoals elke (toekomstige) ouder zijn wij altijd op zoek naar de beste babyspullen. Ik vind het leuk om mij hierin te verdiepen en producten zelf testen. Daarmee wil ik graag mijn onderzoek, kennis en ervaringen delen zodat anderen hiermee ook geholpen kunnen worden. Hopelijk vinden jullie genoeg informatie en tips in mijn artikelen.