Cadeau meisje 2 jaar

Een leuk cadeau kiezen voor een meisje van 2 jaar kan lastig zijn. Op deze leeftijd zijn ze wat zelfstandiger en creatiever maar nog steeds is het lastig om lang aandachtig en geconcentreerd te spelen. Welk soort speelgoed blijft boeien en wat helpt met de ontwikkeling van het kind en geeft stimulatie in het ontdekken van nieuwe dingen? Wij helpen je met ideeën voor het kiezen voor een leuk verjaardagscadeautje voor een meisje van 2 jaar.

Leuke cadeautjes voor meisjes van 2 jaar

Wij hebben een overzicht samengesteld met verschillende categorieën en lichten één van onze favoriete keuzes uit. Daarnaast geven wij een aantal alternatieven zodat er een uitgebreid en gevarieerde keuze is. Zo kun je genoeg inspiratie opdoen voor een leuk cadeau idee die je aan een meisje of dochter van 2 jaar kan geven. Het is ook mogelijk om gelijk naar een complete lijst te gaan met alle populaire cadeau tips op dit moment.

Poppen en knuffels

Poppen en knuffels zijn goed voor de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden. Het stimuleert de creativiteit en kan tot een hechte band zorgen bij de kinderen. Dit geeft een vertrouwd en veilig gevoel en kan het kind hierdoor getroost worden of minder angstig voelen.

Ze verzorgen de knuffel of pop, spelen een rollenspel en daarnaast is het ook nog eens goed voor de motoriek door de kleertjes te verwisselen of eten geven. Kies altijd een knuffel van goede kwaliteit omdat ze vaak meerdere jaren hieraan gehecht zijn en samen vele avonturen zullen beleven.

BABY born Little Girl

Een BABY born vinden 2 jarige meisjes meestal geweldig en halen veel plezier uit het verzorgen en aankleden. Het heeft verschillende functies zoals drinken, plasje doen in luier of op de pot en het kan ook huilen. De pop kun je ook laten slapen of een speen geven waardoor het levensecht lijkt.

Deze pop gaat jarenlang mee en zal veel speelplezier geven en is met 36cm erg handzaam voor een meisje van 2 jaar. Nog een groot voordeel is dat er geen bacteriën nodig zijn en met deze functies lijkt het net echt of ze een zusje of zelf een ‘baby’ heeft. Een leuk cadeautje voor jouw (klein)dochter!

Andere leuke knuffels en poppen voor 2 jarigen:

Boekjes voor meisjes van 2 jaar

Het is al lang geleden maar ik kan nog wel herinneren dat mijn ouders uit een boekje voorlazen. Nu doe ik zelf graag voorlezen voor mijn kinderen.

Je kan namelijk niet vroeg genoeg beginnen met een verhaaltje voorlezen voor het slapengaan. Het is ook één van de beste dingen die je kan doen en jonge kinderen zullen dit erg leuk vinden. Het is niet alleen rustgevend en zal het kind snel naar dromenland leiden maar ook draagt het bij aan de ontwikkeling.

Voorlezen helpt met de taalontwikkeling en woordenschat. Het draagt ook bij aan de sociale ontwikkeling en stimuleert het kinderen met verbeelding, creativiteit en geheugen. Daarnaast versterkt het ook de band tussen ouders en kind.

Het grote kijk- en voorleesboek

Voorlezen uit dit grote kijk- en voorleesboek voor kinderen rond de 2 jaar zal veel plezier opleveren. Er staan veel herkenbare korte verhaaltjes en gedichtjes in over diverse onderwerpen.

Kinderen vinden het interessant en leerzaam en zullen ook veel dingen herkennen dankzij de grote en duidelijke illustraties. Zo hebben ze veel kijkplezier en blijft het ook boeien voor jonge kindjes.

Dit voorleesboek bestaat uit een reeks die voor elke leeftijd een populair boek heeft uitgegeven. In totaal 50 pagina’s leesplezier en is de prijs zeker waard.

Lees nog meer leuke verhaaltjes voor aan meisjes van 2 jaar:

Kinderkeuken

Kinderen doen graag dingen na en vinden het leuk om mee te helpen met koken of na te doen. Wat is nu fijner als het kind een eigen kinderkeuken heeft wat veilig is en waar spulletjes liggen die zij ook herkennen.

De keuze uit keukengerei is ook vrij groot en zijn er ook complete sets met speelgoedvoedsel zodat het meisje een meerdere gangenmenu op tafel kan zetten.

Een kinderkeuken is goed voor de zelfstandigheid en creativiteit door verbeelding en rollenspel. Het moedigt ook aan om hun samen te werken en communiceren en taalontwikkeling kan hierdoor bevorderen.

Little Dutch Speelkeuken

Als het meisje graag in de keuken staat dan kan een eigen speelkeuken erg leuk zijn. Een eigen fornuis, oven en kast om alles in te bewaren en ook handen wassen in de gootsteen.

In deze Little Dutch kinderkeuken kunnen kinderen zelf hun maaltijden maken en wordt inclusief een aantal accessoires geleverd. Het is gemaakt van goede kwaliteit en staat stevig op de poten.

Het enige nadeel is dat de montage wel een beetje lastig kan zijn maar het heeft een duidelijke handleiding dus voor handige mensen is het geen probleem.

Andere kinderkeukens of accessoires:

Leerzame spelletjes

Een leuk spelletje geven als cadeau aan een meisje van 2 jaar zal het zeker ook goed doen. Voor elke leeftijd zijn er veel verschillende soorten (educatieve) spelletjes verkrijgbaar.

Zo heb je interactief speelgoed met veel geluidjes en kleuren wat ook kan helpen met de taalontwikkeling en woordenschat. Ander speelgoed stimuleren het leren tellen of geheugen zoals een memory spelletje. Ook zijn er makkelijke spelletjes met veel kleuren en grotere onderdelen die creativiteit stimuleren zoals een insteekbord.

Een kinderspelletje hoeft niet duur te zijn en is vaak een leuke idee als cadeautje onder de 10 of 15 euro voor een meisje van 2 jaar.

Quercetti insteekbord

Een leuk spelletje voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Door dopjes op de juiste plek te steken maak je afbeeldingen klaar en leert het kindje spelenderwijs ook kleuren herkennen.

De dopjes zijn vrij groot maar makkelijk vast te houden met kinderhandjes. Ook kunnen ze deze dopjes weer zelf los maken zorgt dit voor eindeloos speelplezier omdat het op verschillende wijzen te spelen is.

Het ondersteunt de ontwikkeling van fijne motoriek en ook daagt het creativiteit uit. Een leuk cadeau onder de 20 euro voor een meisje van 2 jaar.

Dit zijn nog meer leuke en leerzame spelletjes:

Poppenhuis

Voor een langere tijd speelplezier en zelfstandig spelen is een poppenhuis zeer geschikt. Kinderen leren om voor anderen te zorgen en met hun fantasie kunnen ze situaties naspelen en verhalen bedenken.

Houd je 2 jarige dochter veel van dieren dan kan je ook een speelgoedboerderij kopen als cadeautje. Misschien hebben ze wel een favoriet dier die je op de boerderij terug kan vinden en deze kan het meisje dan ook verzorgen.

De keuze is enorm en kan je een compleet houten poppenhuis als cadeau geven die je jarenlang kan gebruiken of een kleinere boerderij die je ook makkelijker kan meenemen. Kijk altijd wel in de beschrijving voor welke leeftijd het geschikt is i.v.m. kleine onderdelen.

Little Dutch – Little Farm

De meeste poppenhuizen hebben kleine onderdelen dus is het niet altijd geschikt mocht het meisje net 2 jaar geworden zijn. Deze Little Dutch – Little Farm heeft grotere onderdelen en is wel veilig voor 2 jarigen.

Een speelboerderij met alle bekende dieren, tractor en een stal die je kan openklappen is een recept voor veel uren speelplezier. Na het spelen kun je de stal weer opbergen en heeft hendels waardoor je het makkelijk kan meennemen mocht je op visite gaan.

Alternatieve cadeaus voor meisjes van 2 jaar:

LEGO DUPLO

LEGO DUPLO is ook veelzijdig speelgoed die vaak in de smaak valt bij jongens maar zeker ook als een cadeautje kan geven aan meisjes.

Er zijn veel verschillende thema’s in LEGO DUPLO verkrijgbaar en is er altijd wel een leuk set te vinden. Houdt het meisje van Disney prinsessen, dinosaurussen of heeft het interesse in andere dieren? Met LEGO DUPLO is de keuze groot en is het ook mogelijk om te combineren waardoor de collectie steeds groter wordt.

Spelenderwijs leren ze omgaan met verschillende thema’s en de ouders kunnen ook meespelen met het speelgoed. Kies altijd wel LEGO DUPLO wat veilig is voor de leeftijd.

Disney Belle’s balzaal

Is jouw 2-jarige (klein)dochter of meisje waar je het cadeautje aan wilt geven fan van Disney prinsessen? Dan zullen ze zeker deze Disney Belle’s balzaal geweldig vinden om verschillende scènes na te spelen.

De onderdelen zijn groot genoeg voor deze leeftijd en ook bevat het een extra jurk voor Belle wat jouw prinsesje ook leuk zal vinden.

Dit is één van de vele thema’s die verkrijgbaar zijn van LEGO DUPLO. Neem gerust een kijkje bij de andere speelsetjes. Leuk voor jong en oud!

Geweldige thema’s voor een meisje van 2 jaar:

Knutselen en tekenen

Knutselen en tekenen kunnen ook een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling zijn van kinderen van 2 jaar. Door met verschillende kleuren, vormen, activiteiten of materialen te werken leert het kind ook concentreren waarmee ze bezig zijn.

Het motoriek stimuleren en creativiteit de vrije loop laten kunnen zorgen voor mooie kunstwerken welke het kind trots zal laten zien. Ook biedt het een mooie kans om samen te werken en te helpen met het knutselwerk.

Belangrijk is wel dat altijd veiligheid voorop staat dus kies wel iets wat geschikt is voor 2 jarigen zoals tekenen of bijvoorbeeld het kinderspel hiernaast.

SES – Kleuren met water

SES – My First heeft een ruime keuze in leuk knutsel- en tekenspeelgoed voor verschillende leeftijden. Met deze voorbedrukte kaarten en een kwastje kan het kindje kleuren door water aan te brengen.

Dit scheelt geknoei en is het alleen maar water mocht het op andere plaatsen terecht komen. De kaarten kan je blijven gebruiken als het kaartje weer droogt en de kleuren verdwijnen. Een erg leuk idee voor een 2-jarig meisje wat zeker in de smaak zal vallen.

Een magnetisch tekenbord is ook een goed alternatief voor tekenen zonder geknoei.

Alternatieve cadeaus voor meisjes van 2 jaar:

Loopfiets

Een loopfietsje is over het algemeen geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Het moedigt aan om actief te zijn en te bewegen maar ook is het goed voor ruimtelijk inzicht en evenwicht.

Ze leren op een loopfiets rijden, balans houden en ook obstakels te ontwijken wat een goede voorbereiding is voor een echte fiets met pedalen later.

Als het kindje er eenmaal goed hiermee kan rijden dan is het bijna niet meer weg te denken uit dagelijks leven. Want met een loopfietsje kan je ook langere wandelingen maken en het zorgt veel plezier en avontuur.

Mocht het weer aangenaam zijn dan is het zeker een cadeau wat veel plezier oplevert. Ze kunnen dan zelfstandig dingen ontdekken en ook zal hun zelfvertrouwen versterken. Meer kun je ook lezen op onze pagina: Beste loopfiets 2 jaar.

Bandits & Angels loopfiets

Een loopfietsje met een lage instap is ideaal voor beginnende kindjes. Het zadeltje is verstelbaar van hoogte van 29-39cm en ook het stuur kan je aanpassen naar de lengte van het kind.

Vanwege de goede kwaliteit en de ruime keuze in kleuren totaal tot wel 8 verschillende kleuren leverbaar waaronder grijs, mint groen, groen, roze of zwart.

Als alternatief kan je ook gaan voor leuke kindersteppen die met lichtjes in de wielen die geschikt zijn vanaf 2 jaar.

Alternatieven voor loopfiets:

Speelgoed voor buiten

Naast een loopfiets zijn er nog veel andere soorten speelgoed voor buiten. Zoek je een groot cadeau dan is een peuterschommel of zandbak een goed idee. Maar met een kleiner budget kan je ook bijvoorbeeld een bellenblaas, waterspeelgoed of stoepkrijt als cadeau geven aan kinderen vanaf 2 jaar.

Is het aangenaam weer dan kan je ook een tentje in de tuin zetten vinden wat kinderen ook leuk vinden. Dit kan je ook altijd binnen zetten wat zeker ook veel plezier zal geven.

Sunny Alba Tipi Tent

Leuke tipi tent voor kinderen die je zowel binnen als buiten kan zetten. De afmetingen zijn ruim met 12-x120x160cm en kan dit fijn kinderen zijn om lekker te spelen.

De Tipi tent is makkelijk weer in elkaar te vouwen om op te bergen of je kan het meenemen naar een andere locatie. De Sunny Alba Tipi is gemaakt van sterk materiaal en geeft 2 jaar garantie zodat je zeker bent dat je een mooi cadeau in huis haalt.

Lekker buiten spelen kan ook met dit speelgoed:

Hoe wij deze lijst hebben samengesteld

Jongens en meisjes van 2 jaar ontwikkelen zich op deze leeftijd snel en speelgoed speelt hierin ook een rol. Het is goed om educatief speelgoed als cadeau te geven om zo hun motoriek, inzicht, creativiteit en taalontwikkeling te stimuleren. Sociale vaardigheden komen ook kijken bij veel speelgoed waardoor ze ook beter leren samenwerken en communiceren. En niet onbelangrijk, het leert kinderen zelfstandiger spelen en onafhankelijker te worden zodat wij als ouders hier ook baat mee hebben.

Elk kind is verschillend en niet alleen de leeftijd speelt een grote rol maar ook ontwikkeld het kind steeds meer een eigen personaliteit. In dit overzicht hebben wij rekening gehouden met een variërend aanbod zodat je altijd wel inspiratie op kan doen voor leuke cadeautjes. Deze hebben wij samengesteld met onze eigen ervaringen maar ook nemen wij de reviews en ervaringen van andere gebruikers hierin mee. Zo kun je beter beoordelen op kwaliteit, prijs en ook of het niet onveilig is voor kleine kinderen. Veiligheid staat altijd voorop en je wilt altijd zeker zijn dat het meisje of jouw dochter van 2 jaar hiermee kan spelen. Dit artikel is een reeks waarin we de beste cadeaus zoeken per leeftijd. Zo vind je ook meer over een cadeau meisje 1 jaar of cadeau meisje 3 jaar.

Wij hebben ook rekening gehouden met verschillende budgetten. Dit kan je ook terugvinden in de verschillende producten die wij aanbevelen en zo is er vaak wel een cadeau onder de 20 euro of 50 euro die je kan kiezen. Zoek je een groot cadeau voor een 2 jarige dan staan er ook suggesties van boven de 50 of 100 euro. Afhankelijk van de categorie natuurlijk! Deze cadeaus kun je geven voor een verjaardag, sinterklaas of als kerstcadeautje.

Mocht je nog tips of suggesties hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij vinden het leuk als ouders om ook andere ouders te helpen met inspiratie naar ideeën en in dit geval speelgoed. Zo helpen wij elkaar en stimuleert het de ontwikkeling van onze kinderen.

Over de auteur:

Hallo, ik ben Melissa! Ik ben moeder van twee kinderen en zoals elke (toekomstige) ouder zijn wij altijd op zoek naar de beste babyspullen. Ik vind het leuk om mij hierin te verdiepen en producten zelf testen. Daarmee wil ik graag mijn onderzoek, kennis en ervaringen delen zodat anderen hiermee ook geholpen kunnen worden. Hopelijk vinden jullie genoeg informatie en tips in mijn artikelen.