Cadeau meisje 3 jaar

Zoek je een leuk idee om een cadeautje te geven aan een meisje van 3 jaar? Op deze pagina vind je verschillende soorten speelgoed die het goed doen als cadeau aan een 3 jarig meisje of jouw dochter. Wij hebben samen met onze eigen ervaringen en reviews van andere ouders een lijst opgesteld met cadeautjes die je kan geven voor een verjaardag, sinterklaas of als kerstcadeau. Hopelijk vind je genoeg inspiratie uit onze tips zodat het meisje of jouw dochter veel plezier kan beleven.

Leuke cadeautjes voor meisjes van 3 jaar

In het overzicht hieronder staan verschillende categorieën van cadeautjes waarbij we één van onze favorieten uitkiezen. Om meer inspiratie te geven staan er ook een aantal alternatieven bij zodat je kan kiezen uit verschillende prijsklassen en soorten speelgoed. Zo kun je makkelijk een cadeau onder 10 euro, 25 euro of 50 euro vinden afhankelijk van je budget. Het is ook mogelijk om direct naar de complete lijst met populaire cadeautjes te gaan die je kan sorteren op prijs.

Poppenhuis

Een poppenhuis zullen veel meisjes geweldig vinden. Ze kunnen zelfstandig spelen en hun fantasie gebruiken en zullen veel situaties naspelen die ze zelf meemaken.

In een speelse omgeving kunnen ze met hhun verbeelding sprookjes en verhalen bedenken waarmee ze pret en plezier beleven. De keuze in poppenhuizen is vrij groot en afhankelijk van je budget. Zo kun je ook kiezen voor een boerderij met dieren of is het meisje misschien fan van Barbie?

Goed voor hun creativiteit maar ook leren ze omgaan met anderen, ontwikkelen ze sociale vaardigheden en ook zorgen voor andere poppetjes of dieren. Kortom een bron voor plezier wat ook nog eens leerzaam is.

Little Dutch – Houten Poppenhuis

Een stevig houten poppenhuis van het merk Little Dutch is één van de populairste keuzes op dit moment. Het biedt urenlang speelplezier en het kind zal in de wolken zijn met dit cadeautje.

Het grote voordeel is dat de poppenhuizen van Little Dutch ook uit te breiden zijn met andere sets. Vind jouw dochter of het meisje geweldig en speelt ze hier veel mee? Dan kun je het steeds aanvullen en completer maken zonder dat je op zoek moet gaan naar een ander poppenhuis.

Geschikt vanaf 3 jaar i.v.m. kleine onderdelen. Als bouwpakket geleverd maar dit is vrij eenvoudig in elkaar te zetten.

Andere leuke poppenhuisjes voor meisjes van 3 jaar:

Boekjes voor meisjes van 3 jaar

Kinderen vinden het erg leuk om voorgelezen te worden. Het is rustgevend voor hun en daarom wordt het ook vaak voor bedtijd gedaan. Op andere momenten zullen ze het ook zeker fijn vinden dus is het altijd goed om een aantal voorleesboeken in huis te hebben.

Het draagt ook bij aan de ontwikkeling en zullen ze verhaaltjes herkennen in hun eigen leven. In veel boekjes staan ook afbeeldingen en illustraties waar ze graag naar zullen kijken en aanwijzen.

En zeker niet onbelangrijk, het versterkt ook de band tussen ouders en kind.

Het grote voorleesboek

Voor elke leeftijd is er een groot voorleesboek van deze auteur verkrijgbaar. Het is een succesvolle boekenreeks en heeft al veel positieve beoordelingen van andere ouders.

In dit boek van maar liefst 240 pagina’s vind je veel gevarieerde verhalen, versjes en illustraties die vaak herkent worden door 3-jarige kinderen. Veel afwisseling en ook genoeg korte en lange verhaaltjes zullen zorgen voor veel leesplezier.

Leg je het op een plek waar het meisje bij kan, dan weet ik zeker dat ze het elke dag pakt om hieruit weer verder te lezen! Aanrader!

Lees nog meer leuke verhaaltjes voor aan meisjes van 3 jaar:

Magneet speelbord of boek

Little Dutch – Magnetisch speelbord

Kleine kinderen vinden het leuk om zelf te verkleden maar een verkleedspel zullen ze zeker ook waarderen. Een magnetisch speelbord zorgt voor het stimuleren van de creativiteit en verbeelding en het meisje kan in dit geval dan zelf Jim & Rosa aankleden. Je kan het makkelijk meenemen voor onderweg maar het geeft ook veel plezier thuis. Er zijn voorbeelden van de kaartjes en kunnen nagemaakt worden of het kindje kan zelf creatief aan de slag gaan.

In totaal 80 magneten en 6+6 speelkaarten voor Rosa & Jim. Is het meisje of jouw dochter pas net 3 jaar geworden dan kunnen er een paar te kleine magneetjes (zoals de schoentjes) bij zitten. Wij adviseren dan om deze even weg te leggen totdat ze wat ouder zijn en spelen met kleinere onderdelen minder gevaarlijk zijn.

Er zijn verschillende magneetboekjes en speelbord die helpen om kinderen te leren puzzelen.

Verschillende magneetboekjes en speelborden

Kinderkeuken

Deze schattige speelkeukentjes zijn niet alleen goed voor de ontwikkeling, zelfstandigheid en creativiteit maar kan ook helpen met communiceren en samenwerken. Een ideale en veilige plek voor meisjes om leerzame kookavonturen te beleven.

Kinderkeukens zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, kleuren en mogelijkheden. Zo heb je speelkeukens met kookplaten die licht geven en geluid maken. Of andere accessoires die het zo echt mogelijk laten overkomen.

Je kunt ook verder uitbreiden met ander keukengerei of speelgoedvoedsel zodat jouw dochter zelf een topgerecht op tafel kan zetten.

Klein Toys Miele speelkeuken

Wilt jouw dochter graag meehelpen in de keuken? Dan zal ze het vast geweldig vinden om een eigen speelkeuken te hebben. Zo heeft ze een eigen fornuis met twee kookplaten die geluid en licht geven maar ook een magnetron, oven en een eigen gootsteen.

Deze Klein Toys Miele speelkeuken staat stevig op zijn poten en is ideaal voor kinderen. Inclusief verschillende pannen en accessoires om met plezier gerechten te koken. Zo kunnen kinderen hun creativiteit en verbeelding kwijt in de keuken en na het koken zelf hun spulletjes wassen in de gootsteen die je kan vullen met water.

Andere kinderkeukens of accessoires:

Educatieve spelletjes

Elk meisje van 3 jaar zal het leuk vinden om een spelletje als cadeau te krijgen. Rond deze leeftijd zijn er best wat spelletjes en speelgoed verkrijgbaar die op een educatieve manier zorgen voor veel plezier.

Op deze leeftijd zijn makkelijke spelletjes die niet te lang duren ideaal en is het aanbod ook vrij ruim. Zo kun je torentjes bouwen met blokken in verschillende kleuren of kunnen ze leren spelen met een klein bordspel. Daarnaast zijn er ook veel educatieve spelletjes en leren ze letters, woorden en kleuren herkennen. Wat je ook kiest, het zal bijdragen aan een goede ontwikkeling.

Voor elk budget kun je wel een kinderspelletje vinden en een goede keuze als cadeautje onder de 10 of 15 euro voor een meisje van 3 jaar.

Ik Leer Letters

Het merk ‘Ik Leer’ heeft diverse educatieve spelletjes die op een spelenderwijs vaardigheden ontwikkelen. Dit spel is een goede start voor het leren van het alfabet en het herkennen van letters.

Naast de ‘Ik leer Letters’ is er ook nog een spel voor Cijfers, Woordjes, Vormen en kleuren maar ook zijn er varianten die helpen met het kindje voorbereiden om naar school te laten gaan of te leren schrijven.

Een leerzame reeks van spellen die goed zijn voor ontwikkeling en door hun te helpen versterkt het ook nog de band tussen ouder en kind.

Dit zijn nog meer leuke en leerzame spelletjes:

Kinetisch zand

Kinetic Sand – Natuurlijk

Kinderen vinden het leuk om buiten met zand te spelen maar de zandkorrels kunnen dan door het hele huis liggen. Een alternatief is kinetisch zand wat een mengsel is van natuurlijk zand en een beetje bindmiddel. De zandkorrels plakken aan elkaar vast maar je kan er nog steeds mee spelen en door je vingers laten glijden.

Het voordeel is dat je leuke creaties en vormen kan maken en ook worden er vaak vormpjes meegegeven zodat het kind wat moois kan maken. Het grootste voordeel is dat het makkelijk is op te ruimen en het kind en huis ook niet vies worden.

Kinetisch zand kun je ook kopen in verschillende kleuren. Het nadeel alleen is als de kleuren mengen je het niet meer kan scheiden. Het advies is dan om deze kleuren apart te gebruiken om de kleuren te behouden. Dit is alleen lastig voor kleinere kinderen dus grote kans dat alles wordt gemengd.

Kinetisch zand in verschillende kleuren:

LEGO DUPLO

LEGO DUPLO – Boomhut

De veelzijdigheid van LEGO DUPLO is enorm en is ook leuk om te geven of krijgen als cadeautje. Voor meisjes zijn er ook genoeg thema’s te vinden die zij leuk vinden en de meeste sets zijn ook geschikt vanaf 3 jaar. Het mooie van LEGO DUPLO is dat je het kan blijven combineren en kinderen spelenderwijs hun creativiteit en verbeelding gebruiken wat goed is voor ontwikkeling.

De boomhut 3-in-1 is een hooggewaardeerd set met veel variatie in poppetjes en accessoires. Hiermee kunnen kinderen talloze situaties en verhalen bedenken en is het ook gelijk een soort poppenhuis waarvoor ze kunnen zorgen. Het leuke is dat ook communiceren, samenwerken en andere sociale vaardigheden ook ontwikkeld omdat je vaak samen dingen kunt opbouwen en mee spelen.

Mooie cadeaus voor een meisje van 3 jaar:

Kinderstep of fiets

LifeGoods Kinderstep

De LifeGoods Kinderstep is van goede kwaliteit en ziet er ook leuk uit. In de wieltjes zitten lichtjes die aan gaan zodra ze draaien. Dit geeft niet alleen een vrolijk beeld maar het is ook nog veiliger mocht het al een beetje gaan schemeren. Boven het achterwiel zit ook een rem die het kind kan gebruiken als noodstop mocht dit nodig zijn.

Deze step is leverbaar in twee varianten namelijk voor de leeftijden 2 tot 5 jaar en 5 tot 8 jaar. Het voordeel is dat je ook het stuur kan verstellen in hoogte zodat het altijd geschikt is voor jouw dochter. Zo kunnen ook meerdere kinderen hiermee spelen en kun je dus ook verstellen als het kind groeit. Ook kun je kiezen uit 4 verschillende kleuren namelijk: Roze, Blauw, Paars en Zwart.

Buitenactiviteiten is altijd goed voor kinderen. Als alternatieven voor een step kun je ook nog een loopfiets doen of eventueel een kinderfietsje mocht het meisje daaraan toe zijn.

Andere steps of fietsjes voor buiten:

Barbie

Barbie – Droomkast en Barbiepop

Meisjes van 3 jaar vinden het ook vaak leuk om poppen en knuffels als cadeau te krijgen. De pop verzorgen, samen avonturen beleven en verhalen bedenken dragen ook bij aan de sociale ontwikkeling. Kleertjes verwisselen en andere accessoires zorgen ervoor dat het meisje een complete situatie kan nabootsen.

De droomkast en barbiepop komt met verschillende outfits en ruimtes die kinderen herkennen. Zo is er een wasruimte, kledingkast maar ook een bureau waarachter de Barbie kan zitten. Een spiegel om de mooie outfits te bekijken en te kiezen wat te dragen bij elke gelegenheid.

Barbiepoppen zijn in veel verschillende thema’s en varianten verkrijgbaar. Zo heb je een zangeres, zeemeermin, arts of danseres en is de keuze dus enorm. De verschillende carrière barbiepoppen helpen ook om op een speelse wijze te fantaseren over wat ze eventueel later ook leuk zouden kunnen vinden. Echt situaties kunnen ook herkent worden en nagespeeld en is het speelplezier eindeloos.

Meer Barbie cadeaus voor 3 jarigen:

Hoe wij deze lijst hebben samengesteld

Toen mijn kinderen ook 3 jaar oud waren kregen zij voor hun verjaardag ook verschillende cadeautjes. Elk kind is verschillend en kan altijd andere interesse en behoeftes hebben dus kan het lastig zijn om een cadeautje te kiezen. In dit artikel hebben wij diverse categorieën onderzocht en daarover ook geschreven die in het algemeen het goed doen bij 3-jarige meisjes. Wij hebben ook gekeken wat andere ouders zeggen in de reviews en beoordelingen bij deze producten.

Het budget speelt ook een rol en daarom hebben wij de keuzes proberen te variëren in budget. Zo vind je cadeautjes onder de 10 euro, 15 euro of 25 euro. Een aantal soorten speelgoed zijn vaak wat duurder en kunnen een idee zijn als cadeau voor jouw dochter als het budget hoger is. Wij lichten onze favoriet elke keer uit en geven 4 alternatieven zodat je zelf inspiratie op kan doen wat geschikt is voor jouw budget en kind.

Het speelgoed wat in het overzicht staat hebben wij geselecteerd door onze ervaringen samen met de reviews en beoordelingen van andere ouders. Zo weet je of het een goede kwaliteit is, de juiste prijs heeft, veilig is en of het kind ook daadwerkelijk plezier heeft. Niet alle cadeaus zijn geschikt voor 3 jarige kinderen dus let altijd wel op of er nog kleine onderdelen bij zitten.

Dit artikel is een reeks waarin we de beste cadeaus zoeken per leeftijd. Zo vind je ook meer over een cadeau meisje 2 jaar of cadeau meisje 4 jaar. Heb je nog suggesties of tips dan horen wij het graag!

Over de auteur:

Hallo, ik ben Melissa! Ik ben moeder van twee kinderen en zoals elke (toekomstige) ouder zijn wij altijd op zoek naar de beste babyspullen. Ik vind het leuk om mij hierin te verdiepen en producten zelf testen. Daarmee wil ik graag mijn onderzoek, kennis en ervaringen delen zodat anderen hiermee ook geholpen kunnen worden. Hopelijk vinden jullie genoeg informatie en tips in mijn artikelen.