Cadeau meisje 4 jaar

Op zoek naar een cadeau voor een 4 jarig meisje? Op deze leeftijd kunnen ze veel verschillende interesses hebben en kan het lastig zijn om het beste cadeautje voor een meisje van 4 jaar te vinden. Wij hebben een gevarieerde selectie samengesteld met diverse soorten speelgoed voor elk budget. Zo vind je altijd wel een leuk cadeau voor de verjaardag van het meisje of uw dochter.

Leuke cadeautjes voor meisjes van 4 jaar

In het overzicht lichten wij elke keer onze favoriete cadeau ideeën uit en om meer inspiratie te geven staan er ook verschillende alternatieven bij. Zo heb je in elke prijsklasse keuze genoeg en staan er verschillende soort speelgoed. Je kunt ook direct naar de volledige lijst met de populairste cadeautje op dit moment gaan.

Spelletjes voor meisjes van 4 jaar

Kroko Loko

Kroko Loko is een leuk en simpel spel voor kinderen. Het duurt niet te lang en is makkelijk uit te leggen en zeer geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Met dit spel gaat het erom wie de langste krokodil kan maken door de juiste dierenkaartjes te vinden. Dit doen ze door dieren te herkennen en is het belangrijk om te onthouden waar de kaartjes liggen.

Dit is het favoriete spel van veel kinderen en kan zorgen voor veel speelplezier. Erg leuk om te krijgen maar ook om te geven voor verjaardagen zodat andere kindjes dit ook kunnen spelen. Dit kan je ook terugvinden in de vele hoge reviews en beoordelingen van andere ouders. Leuk memory spel voor kinderen!

Verschillende leuke spelletjes:

Poppenhuizen

KidKraft Juliette Houten Poppenhuis

KidKraft heet een aantal degelijke poppenhuizen in het assortiment. De KidKraft Julliete is een houten poppenhuis met een strakke en moderne inrichting op drie verdiepingen. Een poppenhuis van hout staat stevig op de grond, is duurzaam en gaat lange tijd mee.

In dit poppenhuis kun je allerlei soorten poppen gebruiken. Heeft het meisje verschillende poppen van 30cm dan kunnen deze allemaal in het huis deelnemen. Het voordeel is dat het niet uitmaakt of het een barbiepop is of een ander soort zoals Disney, het is universeel. Zo kan het kind vele avonturen beleven en verhalen verzinnen met haar eigen favoriete poppen en geeft dit urenlang speelplezier.

Leuk om als een groot cadeau te geven maar er zijn zeker nog uitgebreidere huizen verkrijgbaar mocht het budget toe laten. Het wordt geleverd als bouwpakket met een duidelijke instructie zodat iedereen het in elkaar kan zetten.

Andere poppenhuizen:

LEGO

LEGO – Gabby’s Dollhouse

Is je dochtertje helemaal fan van Gabby dan zijn er ook diverse thema’s van Gabby’s Dollhouse verkrijgbaar. Samen bakken met Cakey, Kitty Fee’s Tuinfeestje, het vertroetelschip of een compleet Dollhouse zelf zijn een greep van de beschikbare sets. LEGO (DUPLO) heeft veel thema’s die je als cadeau aan een meisje van 4 jaar kan geven. Zo heb je ook nog sets met princessen, Barbie en ook vele diersoorten. Kortom keuze genoeg en leuk om de collectie uit te breiden.

LEGO is geliefd bij zowel jongens en meisjes van 4 jaar. Het heeft een grote diversiteit aan thema’s waardoor het niet alleen voor veel speelplezier zorgt maar is het ook op een spelenderwijze manier goed voor hun ontwikkeling. Verbeelding en creativiteit zullen zorgen voor veel avonturen en het mooie van dit speelgoed is dat de ouders ook mee kunnen spelen. Goed voor sociale vaardigheden, samenwerking en communicatie.

Veel LEGO sets zijn veilig voor kinderen vanaf 4 jaar. Let altijd wel goed op de leeftijd die aangegeven wordt. Er kunnen altijd kleine onderdelen bij zitten maar meestal zijn deze niet geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar dus hou hier rekening mee als je meerdere jonge kinderen hebt.

Meer LEGO DUPLO thema’s voor 4-jarige meisjes:

Kinetisch zand

Kinetic Sand – Natuurlijk

Kinderen vinden buitenspelen met zand geweldig maar dit kan ook voor vele zandkorrels binnenshuis veroorzaken. Voor ouders die dit ook ervaren is er gelukkig ook een alternatief namelijk kinetisch zand. Dit is een mix van echt zand met een speciaal bindmiddel dat de korreltjes aan elkaar doet plakken. Het voelt nog steeds als echt zand en alleen de zandkorreltjes plakken aan aan elkaar vast. Het plakt dus niet aan andere dingen waardoor er ook geen rommel achterblijft.

Door deze werking kan je met kinetisch zand veel kanten op, is niet giftig en is volledig veilig voor kinderen. Wel kan het verstandig zijn om bij de jongere kinderen toezicht te houden maar dat is met echt zand ook altijd het geval. Kinderen kunnen hun verbeelding de vrije loop laten gaan en zo eigen kunstwerken en creaties kneden maar ook zitten er vaak vormpjes bij. Nadien is het dus weer supermakkelijk opruimen in de bijgeleverde opbergdoos. Het laat geen sporen achter waarbij je de stofzuiger nodig hebt en het kind wordt ook niet vies.

Kinetisch zand is in de natuurkleur verkrijgbaar maar het is ook mogelijk om deze in diverse kleuren aan te schaffen. Let hier wel mee op want als deze kleuren gaan mixen dan krijg je het nooit meer uit elkaar. Vaak is gekleurd zand een stukje duurder maar het is zonde dat alles al snel door elkaar gaat. Probeer het apart te houden maar dat gaat wel lastig worden met de kleintjes die graag willen spelen met alle kleuren.

Kinetisch zand in verschillende kleuren:

Kinderstep of fiets

LifeGoods Kinderstep

Buiten spelen is goed voor kinderen en zeker als het weer het toe laat kan een kinderstep of fietsje veel plezier geven. Het is goed voor de balans en coördinatie en het geeft vrijheid voor het kind. De LifeGoods kinderstep is een kwalitatief goede step die er ook nog een superleuk uitziet met de lichtjes in de wielen. Deze lichten op tijdens het rijden wat niet alleen een vrolijk beeld is maar het kan ook als extra veiligheid dienen mocht het al een beetje gaan schemeren. Ook kun je kiezen uit 4 verschillende kleuren: Roze, Blauw, Paars en Zwart.

De step is verkrijgbaar in twee varianten, geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar en van 5 tot 8 jaar. Dit is afhankelijk van de lengte en met 4 jaar kan jouw dochter misschien al aan de grote kant zijn voor de wat kleinere step. Check vooraf de hoogtes die bij de stepjes horen zodat je de juiste keuze maakt. Het is ook in hoogte verstelbaar dus altijd aan te passen naar wens of als je meerdere kinderen hebt. Extra bescherming tijdens het steppen of fietsen is zeker ook altijd een goede keuze.

Andere steps of fietsjes voor buiten:

Barbiepop

Barbie – Droomhuis

Misschien heeft jouw dochter of het meisje waaraan je het cadeau gaat geven al meerdere dingen van Barbie. De collectie uitbreiden zal dan zeker veel meer plezier geven en voor nieuwe avonturen en verhalen zorgen. Er zijn veelzijdige sets verkrijgbaar die ook gelijk kunnen dienen als poppenhuis of het verzorgen van de barbiepop zelf. Zo heb je speelgoed in huis die op diverse manieren bijdraagt aan een goede ontwikkeling en voor eindeloos speelplezier zorgt.

De Barbie – Droomkast is een uitgebreide kledingkast waarbij kinderen de barbiepop kunnen aankleden met verschillende kledingstukken. Voor elke situatie en verhaal maken ze hun eigen outfit en dit zal zeker gewaardeerd worden. Ben je op zoek naar een groot cadeau dan is een compleet Barbie huis een goede keuze waarmee het meisje zich urenlang kan vermaken. Zo heb je ook nog andere sets zoals een droomcamper om Barbie op vakantie te laten gaan of verschillende poppen die een gericht zijn op een situatie of carrière. Wat je ook kiest, met Barbie kan je weinig fout doen.

Meer Barbie cadeaus voor 4 jarigen:

Boeken voor 4 jarige meisjes

Dikkie Dik – Het dubbeldikke voorleesboek

Voor de jongere ouders onder ons is de kans vrij aannemelijk dat je ook vroeger eens voorgelezen bent met Dikkie Dik verhalen. Lees je het nu voor aan je eigen kinderen dan zullen er ook veel verhalen nog herkenbaar klinken wat erg leuk is. Dit was bij mij zeker het geval en daarom hebben wij verschillende boeken geselecteerd die het al jarenlang goed doen en nog steeds leuk zijn om (voor) te lezen.

Zo heb je ook nog Jip en Janneke wat ook iedereen zal kennen. Of het boekje Rupsje Nooitgenoeg wat ook al tientallen jaren hoge waarderingen krijgt en al aan veel kindjes is voorgelezen. Tijdloze boeken zullen zeker een aanwinst zijn voor de boekenkast of misschien heb je ze nog ergens liggen vanuit jouw eigen kindertijd?

Leuke boeken om uit te lezen:

Speelkeuken

Klein Toys Miele Speelkeuken

Wilt jouw dochter graag meehelpen in de keuken dan kun je haar ook een eigen speelkeuken geven. Zo kan je haar betrekken in een veilige omgeving en dit zal ze vast met plezier doen. De Klein Toys Miele speelkeuken is van stevige kwaliteit en heeft verschillende attributen die ze ook in de echte keuken zal herkennen.

Om de keuken nog realistischer te maken geven de kookplaten licht en maken ze ook geluid. Naast het fornuis is er ook een magnetron, gootsteen en verschillende pannen en accessoires om mee te koken. Eventueel kun je het zelf ook nog aanvullen met diverse speelgoedvoedsel of ander keukengerei. Het meisje kan dan met haar creativiteit zelf topgerechten bereiden en deze zal je zeker ook voorgeschoteld krijgen.

Je kan ook altijd samen koken en gerechten bedenken. Dit vinden kinderen fijn om te doen en bevordert dit ook samenwerken en communicatie en het is ook een leuke manier om dit samen met je dochter te doen.

Speelkeukens voor kinderen:

Play-Doh Klei

Play-Doh Super Color Pack

Het merk Play-Doh heeft veel verschillende kleuren en sets in het assortiment. Zo zijn er ook diverse sets waarbij kinderen zelf een taart bakken of hun ijsje kunnen maken en cafétje kunnen spelen. Daarnaast zijn er ook thema’s zoals een kappers set of het dierenarts set waarbij er verschillende attributen bij zitten die een dierenarts gebruikt en waar ze hun fantasie mee kwijt kunnen.

Kleien kan wel viezigheid afgeven dus doe dit altijd op een ondergrond waar de kinderen ongestoord hun creativiteit en vrijheid kwijt kunnen. Met verschillende kleuren klei spelen zorgt er wel voor dat de kleuren gaan mengen en dat het niet meer uit elkaar te krijgen is. Voor kinderen maakt dit uiteindelijk niet veel uit en is het zachte, kneedbare klei van Play-Doh een recept voor urenlang speelplezier.

Klei in verschillende kleuren en accessoires:

Meer cadeaus voor meisjes van 4 jaar:

Populaire keuzes

Om nog meer inspiratie te geven voor een leuk cadeau idee hebben wij hieronder nog verschillende soorten speelgoed voor 4-jarige meisjes. Momenteel zijn deze ook vrij populair en staan onder de meest verkochte producten op diverse websites. Wij hebben rekening gehouden met verschillende budgetten en ook maken wij een variërende keuze van artikelen. Wordt het een spelletje, boek of iets mee te knutselen of tekenen?

Leuke cadeautjes met hoge beoordelingen:

Hoe wij deze lijst hebben samengesteld

Hopelijk heb je genoeg inspiratie en ideeën op kunnen doen met het aanbod dat wij geselecteerd hebben. Kinderen van 4 jaar hebben verschillende interesses en behoeftes en kunnen hier ook vaak gepassioneerd over zijn. Vinden ze Barbie leuk, dan willen ze ook graag alleen barbiespullen of iets vergelijkbaar of willen ze uitbreidingen voor hun speelkeukentje etc.

De cadeautjes hierboven scoren het algemeen scoren goed bij een verjaardag, sinterklaas of tijdens kerst. Is het jouw dochter dan weet je waarschijnlijk wel waar de interesse liggen. Anders kan het ook verstandig zijn om bij de ouders te informeren waarmee het kind veel plezier beleeft.

Iedereen heeft ook een budget voor een cadeau. Voor je dochter kan het misschien hoger zijn dan bijvoorbeeld voor een buurmeisje of nichtje. Vandaar dat wij ook verschillende prijsklassen hebben gebruikt bij elk soort speelgoed. Zo vind je altijd wel cadeautjes onder de 10 euro, 15 euro of 25 euro maar kun je ook grotere cadeaus vinden zoals een poppenhuis of fietsje. Tijdens het onderzoek hebben wij onze ervaringen gebruikt en deze vergeleken met die van andere ouders. Vaak staan er in reviews en beoordelingen waardevolle informatie de je kunt gebruiken met jouw keuze. Het is wel belangrijk om iets te kopen wat geschikt is voor deze leeftijd.

Wij hebben een reeks gemaakt van wat het beste cadeau per leeftijd is. Andere artikelen zijn: cadeau kind 4 jaar en cadeau jongen 4 jaar. Misschien is het kind al bijna jarig en kun je ook andere ideeën opdoen bij het artikel: cadeau meisje 5 jaar of speelgoed voor meisje 3 jaar. Als er nog aanvullingen of tips zijn, dan horen wij dit graag!

Over de auteur:

Hallo, ik ben Melissa! Ik ben moeder van twee kinderen en zoals elke (toekomstige) ouder zijn wij altijd op zoek naar de beste babyspullen. Ik vind het leuk om mij hierin te verdiepen en producten zelf testen. Daarmee wil ik graag mijn onderzoek, kennis en ervaringen delen zodat anderen hiermee ook geholpen kunnen worden. Hopelijk vinden jullie genoeg informatie en tips in mijn artikelen.