Chicco Next2Me

Chicco staat bekend om de grote keuze uit aanschuifbedjes voor baby’s. Deze Chicco Next2Me co-sleepers zijn in verschillende varianten te krijgen om te voldoen aan persoonlijke wensen en gebruiksvriendelijkheid. Wij hebben een aantal modellen onderzocht, getest en ook met elkaar vergeleken om zo goede informatie voor andere ouders door te geven. In dit artikelen geven wij ervaringen, tips en selecteren wij de beste prijs bij elk model.

Bekijk de gehele collectie:

Chicco heeft een grote collectie aan co-sleepers met hun specifieke eigenschappen. Vandaar dit ook een populair merk is omdat goed ontworpen zijn en erg gebruiksvriendelijk en vaak wel een bedje te vinden die voldoet aan persoonlijke wensen. Wij lichten een aantal modellen uit en beschrijven en vergelijken wat de eigenschappen zijn.

Chicco Next2me Co-sleeper

Chicco next2me co-sleeper
 • Verplaatsbaar met wieltjes
 • Kantelstand
 • 6 verstelbare hoogtes
 • Verkrijgbaar in 2+ kleuren

Van alle Chicco co-sleepers is dit de ‘standaardversie’ met de meeste basiseigenschappen van een aanschuifbedje. Zo kan je toch de kwaliteit en functies van dit merk ervaren tegen een normale prijs. Wanneer je een co-sleeper zoekt zonder teveel te betalen voor alle andere toevoeging dan is dit de beste keuze.

Dit is ook één van de meest gekozen modellen van Chicco en is te leveren in verschillende kleuren. Het heeft 6 verschillende hoogtestanden die je ook in de kantelfunctie kan zetten wat bevorderlijk is om reflux te voorkomen en bij verkoudheid om de ademhaling te verbeteren.

Aan één zijde zit een gaasvenster zodat je altijd zicht hebt op de baby en is beter voor de ventilatie. Wanneer je de co-sleeper bevestigt aan het bed dan kan je de achterkant naar beneden doen zodat je makkelijk bij de baby kunt en ook ziet liggen vanuit het bed. Zo heeft het ook nog een betere luchtcirculatie omdat het gaasvenster dan aan de achterzijde zit.

De poten kan je deels inklappen zoals elke Chicco Next2Me co-sleeper zodat je het dicht tegen het bed kan zetten. Met de banden die meegeleverd worden kan je het bevestigen aan het bed zodat het stevig en stabiel staat.

Met de wieltjes aan één kant kan je het makkelijk verplaatsen en mocht je het mee willen nemen als je een weekendje weg gaat dan kan dit met de handige reistas. Ook voor het opbergen is dat makkelijk zodat het schoon blijft en minder snel beschadigingen ontstaan.

Chicco Next2me Dream

Chicco next to me Dream
 • Schommelstand
 • Met 4 wieltjes
 • 6 verstelbare hoogtes
 • Verkrijgbaar in 2+ kleuren

Als je een co-sleeper zoekt met meer functies dan is de Chicco Next2Me Dream uitgebreider dan de standaardversie. Zo heeft het de basiseigenschappen die alle bedjes hebben maar heeft het ook een schommelstand, extra gaasvenster en heeft het vier wieltjes die je vast kan zetten met een rem. Verder heeft het dezelfde afmetingen van 93x69cm en kun je de hoogte instellen op 49 tot 64cm wat op de meeste bedden past.

Of je nu een losstaande wieg zoekt of een co-sleeper om dichtbij de baby te slapen, dit is een goede keuze om te gebruiken in beide situaties. ’s Nachts kun je het vastzetten aan het bed zodat je goed zicht op de baby hebt en niet uit bed hoeft bij het geven van voeding. Overdag kan je het losstaand gebruiken en verplaatsen met de wieltjes naar eventueel een andere kamer.

Met gaasvensters aan beide lange zijdes heeft het een betere luchtcirculatie dan de standaard. Een groot voordeel met dit model is ook dat je de lange zijde met één hand kan openen en dat het niet volledig naar beneden gaat maar als het ware openschuift. Sommige modellen moet je met twee handen openen maar dit kan lastig gaan als je de baby of babyspullen in één hand hebt.

Daarnaast heeft het ook een schommelfunctie wat ideaal is als je het vrijstaand gebruikt. Zo kan de baby rustig worden door het schommelen, dit kan zeker een goede toevoeging zijn als je het de hogere prijs waard vindt.

Chicco Next2me Pearl

De Pearl is samen met de standaardversie de goedkoopste van de Chicco Next2Me co-sleepers. Beide bedjes zijn ongeveer dezelfde prijs maar ze hebben ook vergelijkbare eigenschappen. Ze hebben allebei dezelfde basisfuncties die een co-sleeper heeft zonder extra toevoegingen. Alleen de buitenkant is iets anders ontworpen met het gaasvenster.

De Chicco Next2Me Pearl is iets lichter van gewicht en heeft ook twee wieltjes om te verplaatsen. De buitenmaten zijn gelijk als de andere modellen (93x69cm) en heeft het 6 verstelbare hoogtes van 43 tot 58cm op de hoogste stand. Inclusief matras en opbergtas.

De ervaringen en reviews zijn bij dit model wel redelijk wisselend. Sommige gebruikers ervaren dat dit model niet stabiel genoeg is en lijkt de standaardversie een betere keus. Deze heeft dus dezelfde eigenschappen en ongeveer dezelfde prijs maar hier zijn ouders wel tevreden mee.

Chicco Next2me Magic

Chicco Next2me Magic
 • Schommelstand
 • Met 4 wieltjes
 • 11 verstelbare hoogtes
 • Verkrijgbaar in 3 kleuren

Eén van de nieuwste en meest luxe modellen is de Chicco Next2me Magic. Met deze co-sleeper van hoge kwaliteit haal je één van de beste aanschuifbedjes in huis van dit moment.

Nieuw aan de Magic is het schuifsysteem van het deurtje. Normaal gesproken klap je deze open naar voren maar met dit ontwerp kan je het openen met één hand waarna je het naar beneden kan schuiven. Het matras heeft ook een verbetering gekregen en is meer ademend. Samen met gaasvensters aan twee zijdes geeft dit een goede ventilatie en luchtcirculatie.

De afmetingen van deze co-sleeper zijn ook iets groter dan de voorgangers namelijk 100x73cm. Het heeft maar liefst 11 verstelbare hoogtestanden zodat je altijd een juiste hoogte bij jouw bed kan vinden. De poten kun je ook inschuiven zodat je het dicht tegen het bed kan zetten. Met de meegeleverde banden kan je het ook goed aan het bed bevestigen of eventueel overdag losstaand gebruiken.

Vanwege de kwaliteitsmaterialen is het met 13.1kg wel iets zwaarder dan de andere modellen. Maar je hoeft de Chicco Next2Me Magic niet op te tillen om te verplaatsen in de kamer, het heeft namelijk 4 wieltjes.

Momenteel kan het zijn dat dit model of enkele kleuren door de populariteit niet goed leverbaar zijn. Normaal gesproken zijn deze verkrijgbaar in de kleuren wit, lichtgrijs en donkergrijs.

Andere modellen

Chicco Next2Me heeft nog veel andere modellen in het assortiment. Wij zullen een deel hiervan kort behandelen zodat je kan vergelijken maar het kan zijn dat deze niet altijd voorradig zijn. Ook lijken sommige varianten veel op elkaar met alleen een kleine verandering in de eigenschappen.

 • Chicco Next2Me Dream EVO: Dit model lijkt op een samenvoeging van functies van de Dream en Magic. Zo heeft het 11 hoogtestanden, 4 wieltjes en ook een schuifdeur zoals de Magic maar heeft het de afmetingen van Dream. Het grote verschil is wel dat het aan alle zijdes gaasvenster heeft voor een optimale luchtcirculatie.
 • Chicco Next2Me Air: De standaardversie van de Next2Me heeft alleen aan één zijde gaasvenster. De Air variant heeft aan alle vier zijdes gaasvenster voor een betere ventilatie zoals de naam als misschien doet vermoeden.
 • Chicco Next2me Pop-Up Atmosphere: Eén van de nieuwere ontwerpen waar je het eenvoudig kan inklappen en meenemen voor onderweg. Waar je bij sommige modellen nog deels moet monteren is dit model eenvoudig in te klappen zonder enige moeite. Het heeft ook aan alle vier de zijdes gaasvenster en heeft twee wieltjes om te verplaatsen.

Goed om te weten, voor- en nadelen

 • Het monteren van sommige modellen kan de eerste keer wel 10 minuten duren. In vergelijking bij andere merken kost het wat meer moeite en is het niet altijd de beste keuze voor mensen die het vaak willen inklappen en meenemen naar een andere ruimte. Het bekijken van een video hiervan kan het proces wel versnellen. Alleen de Chicco Next2Me Pop-Up is hiermee beter ontworpen en alleen een kwestie van in- en uitklappen.
 • Alle co-sleepers hebben een maximum gewicht van 9kg, dit is vergelijkbaar tot een leeftijd van 6 maanden. Kan de baby al rechtop zitten of doet pogingen hiertoe? Dan is het veiliger om te stoppen met het aanschuifbedje.
 • Afhankelijk van het model heeft de Chicco co-sleeper 6 of 11 hoogtestanden die voor bijna elk bed geschikt zijn. Dit kan je nog nameten voor de zekerheid, hou wel rekening mee dat vlak na de geboorte het bed misschien op klossen staat dus wat hoger is.
 • Door één kant wat hoger te zetten gebruik je de kantelfunctie oftewel heb je een schuine bedbodem. Dit is beter voor ademhaling bij verkoudheid of bij reflux en een betere spijsvertering na het voeden.
 • Misschien is het al opgevallen of lees je het in de reviews maar de zijkant kan niet volledig naar beneden. Volgens officiële richtlijnen moet er een rand zitten van 12cm zodat je de bodem van het wiegje niet gelijk aan het ouderlijk matras kan zetten. Dit is voor veiligheid en voorkomen dat de baby in bed rolt. Hierop zijn ook de hoogtestanden gebaseerd en geeft dit hoogtes van de rand aan die gelijk moet staan met het ouderlijk bed.
 • De matrashoes en buitenhoes is afneembaar en wasbaar. De matrashoezen van Chicco zijn vrij prijzig als je deze extra los wilt aanschaffen.

Voordelen

 • Sterke, stevige kwaliteit
 • Grote keuze in modellen en functies
 • Gebruiksvriendelijk
 • Meeste modellen hebben wieltjes om te verplaatsen
 • Inclusief opbergtas en matras

Nadelen

 • Monteren kan best wat tijd kosten.
 • Extra linnengoed is vrij prijzig.

Hoe monteren en bevestigen aan bed?

Het monteren en installeren kan verschillen bij elk model van Chicco Next2Me. Zo is de standaardversie iets lastiger dan de Dream of Magic maar heb je ook de Pop-Up waar het alleen een kwestie van uitklappen en vastklikken is.

Om een voorbeeld te geven hoe de meeste modellen in elkaar gezet moeten worden kun je hier de video bekijken van Chicco zelf. Dit gaat om het model Dream die binnen een paar minuten in elkaar staat als je weet hoe alles precies moet. Dit model is niet erg moeilijk omdat hier het deurtje en hoes al rond het frame zitten. Dit is niet bij alle modellen.

Chicco co-sleeper bevestigen aan bed

In de video hierboven wordt ook weergegeven hoe je de co-sleeper aan het bed kan bevestigen met banden. In dit geval is het dan een bed dat je naar boven kan klappen maar de meeste mensen hebben een boxspring of een ledikant.

Bij een ledikant werkt het vergelijkbaar als op de video. De banden doe je rond het frame en tussen lattenbodem door zodat je het goed vast kan zetten. Dit is ook de makkelijkste en stevigste manier om dit te doen.

Heb je net als ons een boxspring dan is een co-sleeper bevestigen iets anders. Hier kun je de banden niet rond het bed doen dus moet je deze rond het matras wikkelen. De riemen zijn lang genoeg om rond een tweepersoonsmatras te doen maar het kan makkelijker zijn als je twee losse matrassen hebt. Hou wel rekening mee dat je de banden zou kunnen voelen als je op bed ligt. Heb je een matrastopper dan zijn deze minder voelbaar.

Alternatieven

Chicco heeft een aantal co-sleepers met verschillende eigenschappen in het assortiment. Zo is er altijd wel een variant die voldoet aan de persoonlijke wensen van (toekomstige) ouders. Alleen behoort Chicco Next2Me wel tot één van de duurdere merken. Je krijgt hier wel kwaliteit voor terug en gebruiksvriendelijkheid. Toch kan het prijzig voor een bedje die je maar 6 maanden gebruikt. Daarom is het ook goed om te vergelijken met andere merken zodat je zeker weet dat je beste keuze koopt.

Maxi Cosi Iora. Het bekende merk heeft ook een co-sleeper die vergelijkbaar is met het standaard model en een stuk voordeliger. Enkele toevoegingen bij de Chicco zorgen er gelijk voor dat de prijs een stuk omhoog gaat. Een verschil is de Maxi Cosi een handige opbergmand heeft onder het wiegje maar deze co-sleeper heeft geen wieltjes heeft om te verplaatsen. Ook is het iets eenvoudiger in elkaar te zetten en zit er een aanschuifstand op zodat je het dicht tegen het bed kan zetten. Wij hebben deze zelf ook thuis staan omdat het een mooie uitstraling heeft en precies bij onze inrichting past. Ook de opbergmand is erg ideaal en zeker een pluspunt tegenover de Chicco. Maxi Cosi heeft twee varianten, de standaard en één met gaasvensters aan alle kanten.

Tutti Bambini Cozee. Zoek je een co-sleeper die je makkelijk in elkaar kan openvouwen en inklappen? De Cozee co-sleeper is één van de makkelijkste bedjes om te installeren en dit maakt het een betere keuze mocht je regelmatig verplaatsen of mee willen nemen op reis. De prijs is vergelijkbaar met de Chicco en ook de eigenschappen maar ook dit model heeft een opbergplank onder het wiegje. Dit is makkelijk voor het opbergen van spullen die je regelmatig nodig hebt. Zo hoef je minder te zoeken en niet ver het bed uit.

Daarnaast hebben wij verder nog onderzoek gedaan naar andere modellen zoals de Snüzpod 4, Chipolino en ook verschillende co-sleeper hout vergeleken. Hierover hebben wij ook een artikel geschreven om zo de juiste informatie te geven.

Over de auteur:

Hallo, ik ben Melissa! Ik ben moeder van twee kinderen en zoals elke (toekomstige) ouder zijn wij altijd op zoek naar de beste babyspullen. Ik vind het leuk om mij hierin te verdiepen en producten zelf testen. Daarmee wil ik graag mijn onderzoek, kennis en ervaringen delen zodat anderen hiermee ook geholpen kunnen worden. Hopelijk vinden jullie genoeg informatie en tips in mijn artikelen.