Chipolino co-sleeper

De Chipolino co-sleeper is een handig bedje die je kan bevestigen aan het bed als co-sleeper of te gebruiken als vrijstaande wieg. Het heeft verschillende eigenschappen die de gebruiksvriendelijkheid verhogen en bestaat uit een goede kwaliteit. Wij hebben onderzoek gedaan naar de Chipolino Sweet Dreams en Baby Boss en schrijven hierover ervaringen, tips en informatie. Tevens selecteren wij de beste aanbieding van deze co-sleeper.

Welke Chipolino co-sleeper zijn er?

Chipolino Sweet dreams

Chipolino Sweet Dreams co-sleeper
 • Gebruiksvriendelijk
 • Wieltjes met rem
 • Refluxstand
 • 5 verstelbare hoogtes

Een praktische bedje om veilig en dichtbij de baby te slapen. De Chipolino co-sleeper Sweet Dreams voldoet aan alle standaard eigenschappen die een aanschuifbedje nodig heeft. Het is gemaakt van goede kwaliteit, gebruiksvriendelijk en heeft ook nog een scherpe prijs.

Aan de lange zijde zit een deur met gaasvenster die je met ritsen kan opendoen. Zo heb je goed zicht op de baby en is dit makkelijk wanneer je het als co-sleeper gebruikt. Het past ook vrijwel aan ieder bed omdat je dit wiegje in 5 hoogtes verstellen van 47, 52, 57, 62 en 67cm. Het bevestigen aan bed doe je d.m.v. banden die meegeleverd worden.

Wat ook handig is aan dit model is de opbergruimte onder het bedje. Daarin kan je luiers, dekentjes of andere benodigdheden doen die je vaak nodig hebt. Zo ligt het altijd dichtbij en hoef je niet te zoeken. Heeft de baby last van reflux of ademhalingsproblemen door een verstopte neus? Dan kan je ook de kantelstand gebruiken waar je de bodem een beetje schuin zet.

Makkelijk is ook dat er wieltjes met een rem onder de poten zit. ’s Nachts kan je dit gebruiken als co-sleeper om het overdag als vrijstaand wiegje te gebruiken. Je kan het dan makkelijk naar een andere ruimte verplaatsen mocht dit op dezelfde verdieping zijn.

De Chipolino Sweet Dreams co-sleeper is verkrijgbaar in 4 verschillende soorten kleurencombinaties. Voor de buitenstof is er keuze uit de Mocca kleur of grijs en het aluminium frame is beschikbaar in de hout kleur of ook grijs. Hierdoor heb je 4 combinaties: Mocca/Wood, Mocca/Grey, Grey/Wood en Grey/Grey. De afmetingen zijn: 99x56x82cm.

Chipolino baby boss

Chipolino Baby Boss co-sleeper
 • Nieuw model
 • Wieltjes met rem
 • Schommelstand
 • 7 verstelbare hoogtes

De Chipolino Baby boss is één van de nieuwste co-sleepers van dit merk en heeft een aantal extra functies gekregen tegenover de Sweet Dreams. Dit maakt het nog gebruiksvriendelijker en dit maakt het zeer geschikt als gebruik voor zowel als co-sleeper en losstaande wieg.

De verschillen tussen deze twee modellen is dat het ook een schommelfunctie heeft. Om een baby rustig te krijgen is schommelen een veelgebruikte methode en dat is erg handig als je dit met de co-sleeper kan doen. Ook is de Baby Boss iets dieper dan de Sweet Dreams.

Om het nog beter te laten passen op elke matrashoogte heeft het nu ook 7 verschillende hoogtestanden. Bij Sweet Dreams zit er best wat verschil in centimeters tussen de standen maar dit is nu een stukje minder met dit model.

Zoals elke co-sleeper is de Chipolino Baby Boss geschikt tot 9kg wat gelijk staat aan ongeveer 6 maanden. De bekleding kan losgemaakt worden en is wasbaar. Dit geldt ook voor de matrashoes van het comfortabele matrasje wat meegeleverd word.

De afmetingen zijn 95x64x82cm en de Baby Boss co-sleeper is verkrijgbaar in de kleur zwart en wordt met wielen geleverd. Het is ook inclusief muskietennet die je eventueel over het bedje kan zetten. Daarnaast is het redelijk eenvoudig om te monteren en ook weer om het op te vouwen mocht je het willen opbergen of meebrengen naar een andere locatie.

Goed om te weten, voor- en nadelen

 • De Chipolino co-sleepers zijn geschikt vanaf de geboorte tot rond de zes maanden. Het maximaal gewicht is 9kg wat meestal rond deze leeftijd wordt behaald. Als je ziet dat de baby pogingen doet om zich op te trekken of al zelfstandig kan zitten dan is het beter om te stoppen.
 • Het zijn 2-in-1 bedjes die je kan gebruiken als co-sleeper maar ook als een vrijstaande wieg. ’s Nachts kan je het eventueel aan bed vastzetten om samen met de baby te slapen en overdag kan je het verrijden met de wieltjes naar een andere kamer.
 • Hiernaast is een video over de specificaties van de Chipolino co-sleeper Sweet Dreams.
Video specificaties van de Sweet Dreams.
 • Afhankelijk van het model heeft het 5 of 7 hoogtestanden. Bij de Sweet Dreams zit er 5cm verschil tussen elke hoogtestand wat wel veel is voor een co-sleeper. Vandaar dat de Baby Boss 7 verstelbare hoogtes heeft gekregen om het beter passend te maken.
 • Door de hoogtestand aan één kant is hoger of lager te zetten heb je een kantelstand wat ook wel de anti-reflux positie genoemd wordt. Dit is ter bevordering van ademhaling en spijsvertering en het voorkomen van reflux.
 • De lange zijde kan je met ritsen naar beneden doen zodat je makkelijk bij de baby kan als je in bed ligt.
 • Hou wel rekening mee dat de Chipolino co-sleepers voldoen aan Europese normen. Dit houdt in dat o.a. er een omhoogstaande rand moet zijn omdat er hoogteverschil van 12cm moet zitten tussen de bodem van het wiegje en ouderlijk bed. Zo kan de baby niet het bed inrollen en is dit een stuk veiliger. Vandaar dat het deurtje aan de lange zijde niet volledig naar beneden gaat. Dit geldt voor alle co-sleepers en merken.
 • De buitenbekleding en matrashoes kan je losmaken en is ook wasbaar.

Voordelen

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Handige opbergruimte
 • 5 of 7 hoogtestanden
 • Wieltjes om te verplaatsen
 • Schommelstand bij Baby Boss
 • Anti-refluxstand
 • Voldoet aan alle Europese normen

Nadelen

 • Geen opbergtas ter bescherming

De Chipolino co-sleeper aan bed bevestigen?

Het kan soms onduidelijk zijn hoe je het beste de Chipolino co-sleeper aan bed kan bevestigen. Bij aanschaf van een aanschuifbedje worden altijd banden of riemen geleverd die je hiervoor kan gebruiken. Alle co-sleepers worden eigenlijk op dezelfde manier vastgemaakt maar niet ieder bed is natuurlijk hetzelfde. Het is belangrijk dat het wiegje goed vastzit aan het ouderlijk bed zodat alles stabiel en veilig staat. Ook moet er niet veel verschil zitten in de hoogte tussen de omhoogstaande rand en het matras van het ouderlijk bed.

Heb je een ledikant met een (houten) frame dan is dit eenvoudig te bevestigen. De riemen kan je vastmaken aan de rand om het daarna vast te klikken aan de co-sleeper. Dit is eigenlijk de makkelijkste optie.

Bij een boxspring is het een stukje lastiger omdat je geen rand hebt om het vast te maken. Het bevestigen doe je dan door de banden rond het matras te doen en zijn hier ook lang genoeg voor. Hou wel rekening mee dat als je het erg strak aantrekt dat het mogelijk is dat je de banden voelt wanneer je op bed ligt. Heb je een matrastopper dan is het minder voelbaar.

Alternatieven

Wij hebben ook nog enkele alternatieven geselecteerd die vergelijkbaar zijn met de Chipolino co-sleeper. Het is altijd goed om te vergelijken zodat je weet dat je de beste keuze maakt. Het is natuurlijk wel afhankelijk van persoonlijke voorkeur en ook budget.

Maxi Cosi Iora. Iedereen kent dit merk wel en is vaak ook tevreden met de hoge kwaliteit. Ze hebben ook twee co-sleepers in het assortiment waarbij de ‘Iora’ het meest op de Chipolino Sweet Dreams lijkt. Het verschil is wel dat de Sweet Dreams op wieltjes staat en makkelijker te verplaatsen is. De Maxi Cosi heeft daar tegenover wel een aanschuiffunctie waarbij je het wiegje dichter op het bed kan schuiven mocht er nog steeds een ruimte ontstaan. Het heeft ook een iets strakker en stijlvoller design maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Tutti Bambini Cozee. Wil je de co-sleeper regelmatig meenemen naar een andere locatie? Dan kan het monteren en opvouwen best wat tijd in beslag nemen. Dit geldt niet voor de Tutti Bambini die ook nog qua uiterlijk op de Chipolino Sweet Dreams lijkt. Dit model kan je binnen 30 seconden in elkaar zetten omdat het alleen uitklappen en vastklikken is. Er zijn geen losse onderdelen zoals bij Chipolino of andere merken. Tevens zit er ook een opbergtas bij die je kan gebruiken bij het opbergen of reizen. Het enige nadeel is wel dat het geen wieltjes heeft maar voor de rest zijn de eigenschappen vrijwel hetzelfde. Alleen is het wel een prijsklasse hoger vanwege de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Wij hebben ook nog meer artikelen geschreven over bijvoorbeeld een houten co-sleeper of bepaalde merken zoals Snüzpod 4 en de Chicco Next2Me die veel verschillende modellen heeft.

Chipolino co-sleeper review

Wij van Baby tot Kind doen onderzoek naar verschillende co-sleepers om zo andere ouders te helpen met hun keuze. De co-sleepers hebben wij vergeleken en doen ook onderzoek naar de ervaringen en reviews van andere gebruikers. Wij testen ook een aantal merken maar helaas hadden wij geen Chipolino co-sleeper ter beschikking om te testen. Wij kunnen wel met onze kennis en ervaring hierover een review over schrijven met onze bevindingen en conclusie.

Het aanbod in co-sleepers is vrij groot maar de Chipolino is wel één van de voordelige keuzes terwijl de kwaliteit en eigenschappen vergelijkbaar zijn. Voor andere merken is het vaak een stukje duurder omdat je betaald voor de naam en dat is hier minder. Zoek je een goede standaard wiegje die je ook aan bed kan bevestigen dan kunnen wij dit zeker aanbevelen. De Baby Boss heeft zelfs ook nog extra hoogtestanden en een schommelstand waarbij je bij andere merken al snel voorbij de 200 euro gaat. Dit is hier niet geval en is het zeker een goede investering.

De wieltjes onder de co-sleeper kunnen erg handig zijn en dit is zeker ook een pluspunt. Alleen vind ik de uitstraling persoonlijk wat minder mooi en zeker als de wieltjes eronder zitten. Voor de uitstraling is misschien beter om een ander merk te kiezen maar voor goede functies in combinatie met kwaliteit is dit zeker één van de beste in deze prijsklasse.

Het enige nadeel vind ik dat het gaasvenster van de Sweet Dreams een beetje klein is. Voor een betere ventilatie en luchtcirculatie zou een groter venster beter zijn of ook aan de andere kant. Bij de Baby Boss is dit gelukkig al een stukje groter.

Over de auteur:

Hallo, ik ben Melissa! Ik ben moeder van twee kinderen en zoals elke (toekomstige) ouder zijn wij altijd op zoek naar de beste babyspullen. Ik vind het leuk om mij hierin te verdiepen en producten zelf testen. Daarmee wil ik graag mijn onderzoek, kennis en ervaringen delen zodat anderen hiermee ook geholpen kunnen worden. Hopelijk vinden jullie genoeg informatie en tips in mijn artikelen.