Co-sleeper hout

Een houten ledikant gebruiken als co-sleeper? Of geeft je voorkeur aan een co-sleeper met houten poten en randen voor de mooie uitstraling? Wij hebben de beste wiegjes geselecteerd en delen onze ervaring, tips en reviews hierover. Tevens hebben wij ook gezocht naar aanbiedingen en hebben deze ook toegevoegd.

Dit zijn de beste houten co-sleepers:

Wij hebben onderzoek gedaan naar verschillende co-sleepers van hout maar ook andere materialen. Hierdoor hebben wij goede inzicht gekregen in de voor- en nadelen en kunnen hierover meer informatie en tips geven. Na het testen van een aantal (houten) aanschuifbedjes en ledikanten delen wij onze ervaringen en geven een review.

Houten co-sleeper ledikant

Fillikid houten co-sleeper ledikant
 • Stevige houten ledikant
 • Gebruiksvriendelijk
 • 5 verstelbare hoogtes
 • Keuze uit kleuren en opties

Een houten ledikant als co-sleeper geeft een mooie uitstraling, is multifunctioneel en is ook nog eens erg stevig. Zo kan je het ’s nachts gebruiken als een co-sleeper naast je bed om dichtbij de baby te slapen. Overdag kan je de zijkant weer naar boven schuiven en als wieg gebruiken. Deze houten co-sleeper staat op wielen en zo is het mogelijk om deze eventueel te verplaatsen naar een andere ruimte.

De zijkant kan volledig naar beneden wat makkelijk is als het vast staat aan bed. Zo kan je vanuit het bed eenvoudig bij de baby en als je het als wieg wilt gebruiken, dan kan je het weer naar boven schuiven. Deze co-sleeper ledikant van hout is ook verstelbaar in vijf hoogtes van min. 48cm tot max. 61cm zodat er vrijwel altijd een hoogte past bij het ouderlijk bed.

De buitenafmetingen zijn 95x47x96cm en de maten van het matras zijn 90x40cm. Het is niet lastig in elkaar te zetten want er zit een duidelijke handleiding bij en het is alleen een kwestie van panelen in elkaar zetten en eventueel de wieltjes(met rem) te bevestigen. Om het ledikant aan het bed te bevestigen doe je dit zoals bij elke co-sleeper met riemen die je om het frame of matras doet.

Deze co-sleeper ledikant is verkrijgbaar in verschillende kleuren en opties. De kleuren zijn onder andere wit en natuurbruin welke altijd inclusief matras geleverd worden. Optioneel is ook dat je er gelijk extra beddengoed bijbesteld en/of een bedomrander die je tegen de zijkanten zet. Alle beddengoed, hoezen en bedomranders zijn afneembaar en wasbaar.

Snüzpod 4

Snuzpod co-sleeper hout
 • Zeer goede kwaliteit
 • 3-in-1 bedje
 • 7 verstelbare hoogtes
 • Schommelfunctie + kantelstand

Naast een houten ledikant als co-sleeper zijn er ook andere wiegjes die van hout zijn gemaakt. Zo ook deze Snüzpod 4 die momenteel ook populair is vanwege de mooie uitstraling. Op de foto zie je de naturelkleur maar het in totaal is er keuze uit 7 verschillende kleuren zodat er altijd wel een model naar wens is.

Het voordeel van deze houten co-sleeper is dat het multifunctioneel is en te gebruiken op verschillende manieren. Een ledikant kan je gebruiken als co-sleeper en als losstaande wieg maar de Snüzpod kan je ook als mozesmandje gebruiken. Het bovenste gedeelte kan je eraf halen en deze kan je dan meenemen naar een andere kamer of locatie.

De Snüzpod is zo ontworpen dat het erg gebruiksvriendelijk is en dat je nog meer eigenschappen en functies als co-sleeper hebt. Andere voordelen tegenover een ledikant is dat het een schommelfunctie heeft maar ook een kantelstand die vaak gebruikt wordt bij reflux en ter bevordering van de ademhaling. De bodem staat dan een beetje schuin zodat de baby minder problemen ervaart en ter verbetering van de spijsvertering.

De buitenste afmetingen zijn 100x49x95cm met een matrasmaat van 76x40cm. De verstelbare hoogtes kunnen tot een max. van 73cm en daarmee is het erg geschikt voor hoge bedden of boxspring. Het enige nadeel is dat er veel losse onderdelen zijn en dat het monteren hierdoor best een tijdje kan duren.

Bebies co-sleeper hout

Bebies co-sleeper ledikant
 • Budgetvriendelijk
 • Gebruiksvriendelijk
 • 5 verstelbare hoogtes
 • Keuze uit kleuren en opties
 • Compleet set

Een co-sleeper of ledikant kan best prijzig zijn en zeker als het maar ongeveer 6 maanden kan gebruiken. Dan is vaak het maximale gewicht bereikt of de baby kan al rechtop zitten of probeert zichzelf omhoog trekken. Dan is het tijd om te stoppen met een co-sleeper.

De Bebies houten co-sleeper is een voordelige keuze en is vrij standaard zonder veel extra eigenschappen die de prijs een stuk hoger kunnen maken. Voor minder dan 90 euro heb je een compleet set inclusief matras en hoeslaken en heb je een handig aanschuifbedje in huis. Het is eventueel ook als losstaande wieg te gebruiken maar dan moet je het paneel wat nu onder het bedje zit ook vanboven monteren.

Het is niet mogelijk om het ledikant in hoogte verstellen en mocht je het gebruiken is co-sleeper dan is de maximale hoogte 55cm. Hou wel rekening mee dat het ledikant niet veel hoger is dan het bed omdat anders onveilige situaties kunnen ontstaan waarbij de baby het bed in kan rollen.

Met buitenafmetingen van 84.5x45x80cm en binnenmaten van 80x40cm zijn de maten ook vrij algemeen voor een co-sleeper. Kortom zoek je een tijdelijk wiegje om dichtbij de baby te slapen zonder een grote investering te hoeven doen dan is dit zeker een goede keuze.

Bednest wiegje

Bednest houten co-sleeper

Een luxe co-sleeper van hout met de beste kwaliteit, functies en ook uitstraling. Deze wieg is erg gebruiksvriendelijk en behoort tot de meest luxe keuzes op dit moment. Dit zie je ook terug in de prijs maar je krijgt hiervoor veel eigenschappen en functies voor terug.

Deze houten co-sleeper kan je binnen 20 seconden uitvouwen en gebruiksklaar maken. Het is multifunctioneel en ook losstaand te gebruiken, als mozesmandje of eventueel mee te nemen op reis. Het is ook erg geschikt voor hoge bedden met een max. hoogte van 78cm en met deze wieg haal je een topkwaliteit product in huis die je eventueel weer kan verkopen als de baby te oud en groot is geworden.

Tissi houten ledikant

Tissi co-sleeper ledikant

Dit is een vergelijkbaar model als het eerdere genoemde Fillikid wiegje. Het is namelijk een co-sleeper van hout in de vorm van een ledikant die je zowel vastgemaakt aan het bed of losstaand kan gebruiken.

De eigenschappen zijn ook dat het 4 wieltjes heeft en een schuifdeur die je helemaal naar beneden kan doen. Het verschil is wel dat je dit traploos in hoogte kan verstellen zodat deze altijd bij de hoogte van het bed past. Met riemen kan je het vastmaken zodat de baby veilig en dichtbij de ouders kan liggen. Verkrijgbaar in de kleuren bruin en wit. Het nadeel is wel dat dit exclusief matras geleverd word.

Tutti Bambini Cozee

Tutti Bambini co-sleeper

Als alternatief willen wij ook deze Tutti Bambini Cozee benoemen zodat je kan vergelijken bij de houten ledikanten. Het heeft ook een uitstraling van hout omdat de poten en randen hieruit bestaan maar dit is een erg gebruiksvriendelijke co-sleeper dankzij de functies die het heeft.

Het in elkaar zetten is binnen 30 seconden gedaan, alleen uitklappen en vastklikken is het enige wat je moet doen. Dit maakt het een goede keuze mocht je het af en toe willen verplaatsen of meenemen naar een andere locatie. Het is in 6 hoogtes verstelbaar en heeft ook een kantelstand waar de bodem schuin gezet kan worden. Daarnaast heeft het een handige opbergruimte waar je de nodige dingen kan bewaren. En is inclusief matras en opbergtas.

Goed om te weten, voor- en nadelen

 • Een houten ledikant die een schuifdeur heeft kun je gebruiken als co-sleeper of losstaand. Deze modellen die wij beschreven hebben zijn bijna allemaal in hoogte verstelbaar wat belangrijk is als co-sleeper. Het mag zeker niet hoger dan het ouderlijk bed zijn en veel lager is ook zeker niet gewenst.
 • Een co-sleeper van hout kan in het begin altijd nog een geurtje hebben. Het is daarom beter om op tijd het bedje te kopen en te monteren. Zo kan het nog goed luchten voordat je het daadwerkelijk gaat gebruiken.
 • Gebruik je het ledikant als co-sleeper dan kan je het bevestigen met banden zodat het stevig en stabiel staat. Dit kan je vastmaken aan het bedframe of mocht dit niet mogelijk zijn dan kan je de banden rond het matras doen.
 • De meeste wiegen hebben een maximaal gewicht van 9-15kg maar als je ziet dat de baby probeert rechtop te zitten of zich omhoog trekt dan is het beter om te stoppen met de co-sleeper voordat er onveilige situaties zijn.
 • Het nadeel van de meeste houten co-sleeper ledikanten zijn dat je het niet in een schuine stand kan zetten. Andere modellen zoals de Tutti Bambini kan je in kantelstand zetten wat de baby verbetering geeft bij ademhaling en verstopte neus of als refluxstand en bevordering van spijsvertering.

Voordelen

 • Multifunctioneel
 • Stevige, stabiele kwaliteit
 • Goede luchtcirculatie
 • Voordeliger

Nadelen

 • Geen schommelstand
 • De bodem kan je niet schuin zetten tegen reflux.

Review en conclusie

Zoals wij al eerder hebben beschreven is dat wij onderzoek hebben gedaan naar de verschillende co-sleepers. Daarin kwam ook naar voren dat er ook veel interesse is in een houten ledikant als co-sleeper. Deze kan je compleet kopen met een schuifdeur wat erg makkelijk is maar het is ook mogelijk om een normaal ledikant (bijvoorbeeld van Ikea) om te bouwen om wat voordeliger in de kosten te komen.

Dat laatste is niet altijd de beste oplossing en kan je met aanschaf van een los matras en beddengoed kan dit alsnog een stuk duurder uitvallen dan bijvoorbeeld de Fillikid houten co-sleeper die wij als beste gekozen hebben. De prijs is niet hoog voor een aanschuifbedje en het heeft de basis eigenschappen die je nodig heeft bij een wiegje om dichtbij de baby te slapen. Met verstelbare hoogtes zet je het op de juiste hoogte en met de wielen kan je het eventueel overdag verplaatsen en als losstaande wieg gebruiken.

Wij hebben geprobeerd om een compleet artikel te maken. Zo heb je een budgetvriendelijke optie die erg standaard is maar is er ook een luxe Bednest co-sleeper die behoort tot één van de beste op dit moment. Wil je ook meer lezen over andere modellen, kijk dan gerust verder op onze website waar wij deze uitlichten. Hieronder vallen onder andere de Maxi Cosi Iora, Chicco Next2Me en de Chipolino co-sleeper.

Over de auteur:

Hallo, ik ben Melissa! Ik ben moeder van twee kinderen en zoals elke (toekomstige) ouder zijn wij altijd op zoek naar de beste babyspullen. Ik vind het leuk om mij hierin te verdiepen en producten zelf testen. Daarmee wil ik graag mijn onderzoek, kennis en ervaringen delen zodat anderen hiermee ook geholpen kunnen worden. Hopelijk vinden jullie genoeg informatie en tips in mijn artikelen.