Snüzpod 4

De Snüzpod 4 is een gebruiksvriendelijke, stevige co-sleeper van goede kwaliteit. Zo kun je dichtbij de baby slapen en ervaar je de voordelen van een co-sleeper. Wij hebben onderzoek gedaan naar verschillende co-sleepers om zo onze ervaringen en reviews te delen. In dit artikel vind je dan ook informatie, voor- en nadelen en ook meer tips zodat je de beste keuze kan maken. Ook hebben wij de gezocht naar de aanbieder met de beste prijs.

Snüzpod 4 co-sleeper

Snuzpod co-sleeper hout
 • Zeer goede kwaliteit
 • 3-in-1 bedje
 • 7 verstelbare hoogtes
 • Schommelfunctie

De Snüzpod 4 is een populaire co-sleeper vanwege de mooie uitstaling, voordelen en eigenschappen. Het is bovendien ook nog multifunctioneel en kun je het gebruiken als co-sleeper, losstaande wieg maar ook kan je het bovenste gedeelte als mozesmandje gebruiken.

Meestal wordt het gebruikt als co-sleeper om dichtbij de baby te slapen. De zijkant van het wiegje kan je naar beneden doen zodat je makkelijk bij de baby kan vanuit het bed. Zo heb je ook goed zicht en geeft dit een beter gevoel als je samen slaapt.

De Snüzpod 4 is ook erg geschikt voor de hogere bedden omdat de hoogste stand geschikt is voor een hoogte van 73cm. Een boxspring is vaak ook hoger dan een ledikant en kan het soms moeilijk zijn om een goede co-sleeper te vinden. De Snüzpod heeft wel deze hoogte en kan je bevestigen aan het bed voor stabiliteit en veiligheid.

Andere voordelen van deze co-sleeper is dat het dankzij het ontwerp ook een schommelstand heeft. De hoek lopen rond af zodat je het kan schommelen. Daarnaast kan je ook een refluxstand gebruiken en de bodem wat schuin zetten.

Met gaasvensters aan de zijkanten, openingen in de bedbodem en een goed ademend matras is dit wiegje een veilige keuze en zorgt het voor een goede luchtcirculatie. De bekleding kan je los ritsen zodat je het kan wassen en schoonmaken.

Goed om te weten, voor- en nadelen

 • Vergeleken met de meeste andere co-sleepers is de Snüzpod 4 wat moeilijker in elkaar te zetten. Vanwege de vele losse onderdelen kan dit ook wel zeker een uur of langer duren. Verderop staat er een video hierover en gaan wij hier dieper op in.
 • De Snüzpod 4 co-sleeper is geschikt tot een leeftijd van ongeveer 6 maanden. Het heeft geen maximaal gewicht maar het hangt af van hoe snel de baby groeit. Kan de baby al rechtop zitten of doet pogingen om dit te doen? Dan is het ook raadzaam om te stoppen met dit wiegje.
 • Het is een 3-in-1 bedje die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Als co-sleeper vastgemaakt aan het ouderlijk bed, als vrijstaand wiegje of het is mogelijk om de bovenkant als mozesmandje te gebruiken. Zo kan je het onderstel bij het bed laten staan en het mandje meenemen naar een andere kamer.
 • Met 7 verschillende hoogtestanden is het mogelijk om het bedje gelijk aan de hoogte van het ouderlijk matras te hebben. Zo heb je vanuit het bed altijd zicht op de baby en kan je makkelijk troosten of voeding geven.
 • De minimale hoogte is daarbij 53cm tot maximaal 73cm en vrijwel geschikt voor elk bed. Hou wel rekening mee dat dit volgens de officiële richtlijnen is, dit houdt in dat er een rand boven het matrasje moet zijn van 12cm zodat de baby er niet kan uitrollen. Hier zijn ook de hoogtestanden op gebaseerd want de rand moet wel even hoog zijn als de bovenkant van het ouderlijk matras.
 • De Snüzpod 4 heeft ook een refluxstand waarmee je het wiegje een beetje schuin kan zetten. Dit is bevorderlijk voor spijsvertering, opkomende reflux of goed bij ademhalingsproblemen en verstopte neus. Aan de onderkant kan je dan een pootje bevestigen die ervoor zorgt dat het hoofdeinde hoger staat. Het werkt wel wat onhandig omdat je dit elke keer vast en los moet maken, bij kunststoffen co-sleepers is dit vaak een schuiffunctie.
 • Een schommelfunctie is ideaal bij een co-sleeper om de baby sneller rustiger te laten worden. Het design is zo ontworpen dat de poten een ronde vorming hebben zodat je het kan laten schommelen.
 • De bodemplaat heeft gaten en met een ademende matrashoes is dit een veilige en goed ventilerende co-sleeper.
 • De matras heeft de afmetingen van ongeveer 76x40cm en voor deze maat is het ook makkelijk om extra hoeslakens te vinden.
 • Goede kwaliteit waardoor de Snüzpod co-sleeper een lange levensduur heeft en mooi blijft. Zo kan je het bewaren voor eventuele andere kinderen of is het mogelijk om deze weer te verkopen.

Voordelen

 • 3-in-1 bedje, verschillende manieren te gebruiken
 • Sterke kwaliteit en mooie uitstraling
 • Geschikt voor hoge bedden
 • 7 verstelbare hoogtes en kantelstand
 • Duurzaam en lange levensduur
 • Verkrijgbaar in 7 kleuren

Nadelen

 • Monteren kost tijd en moeite
 • In hoogte verstellen en kantelstand gaat lastiger

Hoe Snüzpod 4 co-sleeper monteren?

Een belangrijke factor in het aanschaffen van een co-sleeper is dat het in elkaar zetten en inklappen vrij eenvoudig moet gaan. Zo kan je het makkelijk verplaatsen of meenemen naar een andere locatie.

De Snüzpod 4 is vrij lastig te monteren en zelfs als je technisch aangelegd bent kan dit zeker wel 1 tot 2 uur duren voordat alles in elkaar staat. Ook kan de handleiding niet altijd duidelijk zijn voor iedereen wat meer tijd en moeite kost.

Wat wel kan helpen om het in elkaar zetten is om eerste de video hiernaast te bekijken. Hierin kan je zien hoe je stap voor stap de Snüzpod monteert en dat kan een stuk handiger en sneller zijn de handleiding die erbij zit.

Hoe de 3-in-1 Snüzpod gebruiken?

Een groot voordeel van de Snüzpod is dat het op verschillende manieren te gebruiken is. De meeste wiegjes kan je alleen als co-sleeper en vrijstaand gebruiken maar hier kan je ook het bovenste gedeelte eraf halen en dan heb je een mozesmandje. Zo heeft het naast een mooie uistraling en goede kwaliteit ook nog praktische voordelen. Deze verschillende manieren leggen wij hieronder kort uit en hoe je dit het beste kan doen.

Co-sleeper

Vaak wordt de Snüzpod als co-sleeper gebruikt omdat deze veilig, sterk en stabiel is maar ook bij hogere bedden gebruikt kan worden. De co-sleeper kan je bevestigen met de banden die meegeleverd worden aan het bed zodat de baby op een veilige manier dichtbij je kan liggen. De banden kan je bevestigen aan het bedframe als dit mogelijk is en mocht je een boxspring hebben dan kan je deze rond het matras doen zodat alles goed vaststaat. Wil je hierover meer lezen, dan kan dit op de pagina: co-sleeper boxspring.

Vrijstaand wiegje

Het is ook mogelijk om de Snüzpod als losstaand bedje te gebruiken. ’s Nachts kan je het eventueel als co-sleeper gebruiken maar overdag kan je het losmaken en losstaand in de kamer zetten. Het is alleen wel moeilijk verplaatsbaar van het gewicht en omdat het geen wieltjes heeft. Een vrijstaand wiegje kan een betere keuze zijn mocht je niet goed kunnen slapen met de baby dichtbij vanwege de geluiden die ze kunnen maken.

Mozesmandje

Wat uniek is bij deze Snüzpod co-sleeper is dat het ook als mozesmandje gebruikt kan worden. Zo kan je het bovenste gedeelte losmaken en kan je het meenemen naar een andere kamer. Je bent natuurlijk niet altijd in de slaapkamer en het is ook goed om de baby te laten wennen aan een andere omgeving maar wel met het vertrouwde bedje. Waar je bij andere co-sleepers redelijk eenvoudig alles kan demonteren en opvouwen, is dit bij dit model niet mogelijk. Wel kan je dus makkelijk het bovenste gedeelte meenemen mocht je naar een andere locatie gaan.

Andere versies en alternatieven

De naam doet het waarschijnlijk al vermoeden maar de co-sleeper Snüzpod 4 is de vierde in de lijn van dit merk. Het ontwerp wordt dan verbeterd en ze krijgen andere eigenschappen en functies om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Dit geldt ook voor deze upgrade van Snüzpod 3 wat misschien niet direct aan de buitenkant te zien is. Wij zochten de verschillen tussen Snüzpod 3 en 4 uit en maakten hier een lijstje van:

 • De Snüzpod 4 voldoet aan de nieuwste richtlijnen. Het heeft een rand van 12cm waardoor de zijkant niet volledig naar beneden kan, bij de Snüzpod 3 was dit nog wel het geval.
 • Dit maakt het ook gelijk geschikt voor hogere bedden omdat de omhoogstaande rand nu even hoog moet zijn als het ouderlijk matras.
 • Voor de rest zijn er geen grote verschillen alleen het matras is ook verbeterd en meer ademend.
 • De oudere versies zijn momenteel niet of nauwelijks meer verkrijgbaar. De Snüzpod 4 voldoet dus aan de regels en is daarmee de veiligste en beste keuze.

Alternatieven

Vanwege het grote aanbod van co-sleepers is het ook goed om naar alternatieven te kijken en deze vergelijken met elkaar. De persoonlijke voorkeur en budget spelen een grote rol bij het kopen van een co-sleeper en het moet ook praktisch zijn op de manier die je het wilt gebruiken. Hieronder geven wij enkele alternatieven aan met de verschillen tussen de Snüzpod en deze modellen.

Tutti Bambini Cozee. Waar de Snüzpod 4 best wat tijd en moeite kost om dit in elkaar te zetten, duurt de Tutti Bambini Cozee co-sleeper slechts 30 seconden om te monteren. Dit klinkt misschien erg weinig maar het is alleen een kwestie van uitklappen en een paar klikjes om het in elkaar te zetten. Hiermee is dit een ideaal wiegje voor als je het makkelijk wilt meenemen naar een andere locatie bijvoorbeeld als de baby bij oma blijft logeren.

Alles is hierbij al voor gemonteerd wat nog niet het geval is bij Snüzpod omdat het uit losse onderdelen bestaat. Op de foto hiernaast zie je hoeveel en welke onderdelen het heeft en waarom het ook meer tijd kost om in elkaar te zetten.

Snuzpod onderdelen

Chicco Next2Me. Waar Snüzpod ondertussen 4 modellen heeft ontworpen, zijn er al meer dan 8 verschillende ontwerpen bij Chicco. Het verschil is ook dat bij Snüzpod alleen de nieuwste nog echt in de omloop is maar bij Chicco zijn de meeste varianten nog verkrijgbaar. Dit komt omdat ze verschillende eigenschappen en functies hebben en zo ook meer variatie in prijs. Voor ieder budget is wel een co-sleeper verkrijgbaar maar heeft dan minder functies. Zo is er keuze uit verschillende aantallen hoogtestanden, schommelstand, hoeveel zijdes gaasvensters hebben, wieltjes om te verplaatsen en ook de gebruiksvriendelijkheid om te monteren. Mocht je hierover meer willen lezen dan kan dat op de pagina Chicco Next2Me co-sleeper.

Natuurlijk zijn er ook nog andere merken verkrijgbaar zoals de Maxi Cosi Iora, Chipolino of een houten co-sleeper ledikant. Alleen deze zijn redelijk vergelijkbaar en hangt het dus af van het budget en wat de voorkeur voor het design is.

Snüzpod 4 review en conclusie

Wij van BabyTotKind.nl hebben onderzoek gedaan naar verschillende co-sleepers om te vergelijken en testen. Zo kun je op deze site ervaringen en reviews vinden van een aantal co-sleepers waaronder dus ook deze Snüzpod 4. Wij vinden het belangrijk dat je de juiste keuze maakt die ook past bij wensen en budget en proberen een zo volledig mogelijk artikel te schrijven.

De Snüzpod 4 is een populaire co-sleeper en dat is zeker niet zonder reden. De kwaliteit is erg goed en het gaat een lange tijd mee. Hier tegenover hangt wel een hoger prijskaartje aan dan andere merken maar het is ook mogelijk dat je het weer tweedehands kan verkopen om de kosten te beperken. Dit is zeker goed mogelijk omdat het wiegje mooi blijft en je ook de bekleding goed schoon kan maken en wassen. Zo blijft alles mooi en fris en lijkt het als nieuw.

Het heeft alle eigenschappen en voordelen van een co-sleeper en dit maakt de Snüzpod bijna compleet. Het enige nadeel is dat het moeilijk te monteren is en daarna te verplaatsen. Wil je even de hoogte aanpassen, dan is dit niet eenvoudig mogelijk zoals bij andere modellen. Het heeft geen wieltjes dus naar een andere kamer rijden gaat ook niet maar het grote voordeel is wel dat het ‘mandje’ losgemaakt kan worden. Het is dan alsnog redelijk zwaar en zeker als je het naar de benedenverdieping zou willen brengen. Maar dat heb je bij andere merken ook hetzelfde probleem dat het zwaar en onhandig is.

Kortom, de Snüzpod 4 heeft een mooie uitstraling, is makkelijk in gebruik en is van de beste kwaliteit. Vind je het ook mooi staan bij jouw inrichting en hoef je het niet te vaak verplaatsen of van hoogte veranderen? Dan is dit zeker een goede keuze waar je de komende maanden veel gemak uit gaat halen.

Over de auteur:

Hallo, ik ben Melissa! Ik ben moeder van twee kinderen en zoals elke (toekomstige) ouder zijn wij altijd op zoek naar de beste babyspullen. Ik vind het leuk om mij hierin te verdiepen en producten zelf testen. Daarmee wil ik graag mijn onderzoek, kennis en ervaringen delen zodat anderen hiermee ook geholpen kunnen worden. Hopelijk vinden jullie genoeg informatie en tips in mijn artikelen.