Tutti Bambini Cozee co-sleeper

Een co-sleeper is ideaal om dichtbij en samen te slapen met de baby. Wij hebben naar verschillende modellen onderzoek gedaan waaronder de Tutti Bambini Cozee co-sleeper. Hierover geven wij onze ervaringen, review en ook tips zodat je kan zien of dit aanschuifbedje ook past bij jouw wensen. Dit doen wij door informatie te geven en het benoemen van voor- en nadelen samen met enkele alternatieven te vergelijken.

Tutti Bambini cozee

Tutti Bambini co-sleeper
 • Binnen 30 seconden monteren
 • Opbergruimte
 • Kantelstand
 • 6 verstelbare hoogtes

De Tutti Bambini Cozee bedside is een gebruiksvriendelijke, makkelijk monteerbare co-sleeper van goede kwaliteit. Zo kan je de hoogte verstellen in 6 standen, handige opbergruimte en een zijkant met gaasvenster die je ook naar beneden kan doen. Bovendien heeft het alle voordelen die je van een co-sleeper kan verwachten en dat ook nog eens met een mooi design.

Het is makkelijk te monteren en staat binnen een halve minuut al in elkaar. Net zoals de meeste andere co-sleepers kan je het bevestigen aan het bed d.m.v. riemen. Maar het is ook mogelijk om het als een vrijstaand wiegje te gebruiken. Met aan beide lange kanten een gaasvenster heeft het een goede luchtcirculatie en kan je ook vanuit het bed je baby zien liggen.

Als je de Cozee co-sleeper aan het bed bevestigd dan kan je ook één kant naar beneden laten. Zo kan je makkelijk bij de baby mocht er behoefte zijn van nachtvoeding of troosten. Wat ook handig is dat er een opbergruimte onder het bedje zit. Daar kan je dingen leggen die je eventueel nodig hebt zodat je ’s nachts niet ver het bed uit hoeft om een luier te zoeken.

Het wiegje wordt inclusief comfortabel matras geleverd samen met een opbergtas die je ook kan gebruiken voor het verplaatsen of reizen. Geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden als het maximale gewicht van 9kg bereikt.

Ten tijde van schrijven is alleen de Tutti Bambini Cozee bedside met de kleur Oak/Charcoal voorradig maar er is ook een zilver variant in het assortiment. Op de product pagina kan je zien of deze ondertussen al weer op voorraad is.

Goed om te weten, voor- en nadelen

 • De Tutti Bambini Cozee is één van de makkelijkste co-sleepers om te monteren. Het is niet meer dan alles uitvouwen en een paar klikjes en het staat in elkaar. Als je weet hoe alles werkt dan duurt dit slechts 30 seconden.
 • Het is geschikt tot een maximale gewicht van 9kg. Zo kan je het gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer zes maanden als dit gewicht bereikt is. Kan de baby al rechtop zitten of pogingen doen, dan is het zeker raadzaam om te stoppen met de co-sleeper.
 • Wil je het wiegje liever losstaand gebruiken dan is dit ook mogelijk. Het is ook te bevestigen aan het bed met banden zodat het stevig staat.
 • In totaal heeft de Tutti Bambini Cozee 6 verschillende hoogtestanden. Welke hoogtes bij de standen horen, behandelen we verderop in het artikel bij het bevestigen. Ook is het mogelijk om de bodem diagonaal te zetten zodat je een reflux stand hebt.
 • Dit wordt een kantelstand genoemd en doordat het matras schuin staat geeft dit voordelen voor spijsvertering of verbetering van de ademhaling.
 • De zijkant met het gaasvenster kan je naar beneden doen. Zo kan je makkelijk bij de baby terwijl je in bed ligt. Het nadeel is wel dat het een beetje moeilijk gaat en twee handen moet gebruiken.
 • De Cozee co-sleeper voldoet aan alle officiële normen en richtlijnen. Hierin staat ook vermeldt dat er 12cm hoogteverschil moet zijn tussen de bodem van het wiegje en de hoogte van het ouderlijk bed. De zijde die je ook naar beneden kan doen heeft een rand die je ter hoogte van het ouderlijk bed zet. Zo kan de baby niet uit het wiegje rollen en is dit een stuk veiliger.
 • De buitenste afmetingen zijn 92x56cm (LxB) en een hoogte van 69cm (laag) tot 84cm (hoogste stand). Ingeklapt heeft het afmetingen van 92x56x12cm + eventueel de dikte van de opbergtas.
 • De bekleding aan de binnenkant is makkelijk te verwijderen en is wasbaar.
 • Standaard zit er geen schommelstand op de Tutti Bambini Cozee en ook is het niet verplaatsbaar met wieltjes. Het is wel mogelijk om wieltjes en een schommelstang los aan te schaffen mocht er hier behoefte aan zijn. Er zitten wel handige handvaten aan de zijkant en het bedje is licht van gewicht dus kan je het wel makkelijk aan de kant zetten.

Voordelen

 • Binnen 30 seconden in elkaar zetten
 • Makkelijk meenemen op reis
 • Stijlvol design van goede kwaliteit
 • 6 hoogtestanden, met kantelfunctie
 • Inclusief opbergtas
 • Licht in gewicht

Nadelen

 • Geen schommelstand
 • Zijkant moet je met twee handen openen en sluiten.

Monteren en bevestigen aan bed

De Tutti Bambini Cozee monteren kost weinig moeite en tijd maar toch kan de handleiding een beetje onduidelijk zijn waardoor het in begin wat langer duurt. Zelf hadden wij minder dan 30 seconden hiervoor nodig maar dat komt ook omdat wij eerst een video hadden bekeken. Deze video hebben wij hiernaast toegevoegd.

Het is eigenlijk alleen kwestie van alles uitklappen en op de goede manier vastklikken. Als je het eenmaal gedaan hebt dan zal je ervaren dat het erg simpel is en hierdoor een ideale co-sleeper is om mee te nemen naar andere locaties. Zeker met de handige reistas is dit makkelijk draagbaar of ter bescherming wanneer je het opbergt.

Hoe bevestig ik de Cozee co-sleeper aan bed?

Een co-sleeper wordt meestal met banden aan het bed bevestigd. Dit geldt ook voor de Tutti Bambini Cozee bedside waar banden van ruim 4 meter lang meegeleverd worden. Dit kan je ook in de video hierboven zien. Het is belangrijk dat het wiegje goed stevig en stabiel staat maar ook dat er niet veel verschil in hoogte zit van het matras en wiegje. Zo kan je dit het beste bevestigen en instellen:

Wanneer je een ledikant hebt met een houten bedframe dan is dit het makkelijkst te bevestigen. Je doet namelijk de banden rond de rand van het bed en trek je het strak aan. De co-sleeper staat zo stevig tegen het bed en het kost niet veel moeite om de banden te bevestigen.

Mocht je net als ons een boxspring hebben dan is het iets moeilijker te bevestigen. De banden moeten rondom het matras gewikkeld worden en dit is het makkelijkst als je bed twee losse eenpersoonsmatrassen heeft. De banden zijn lang genoeg voor rond een matras voor twee personen te doen maar het is wel mogelijk dat je de riemen voelt wanneer je op het bed ligt. Heb je een matrastopper dan heb je hier een stuk minder last van.

Het is belangrijk om de goede hoogte instellen. De Tutti Bambini Cozee heeft 6 verschillende hoogtes zodat het voor vrijwel elk bed wel een passende hoogte is. Dit doe je door de rand van het wiegje even hoog te houden als het ouderlijk matras. Zo heb je goed zicht op de baby vanuit het bed en is dit ook de veiligste manier. Wil je kijken welke stand van de Cozee co-sleeper bij jouw bed hoort, dit zijn de hoogtes die ook in de handleiding staan:

 • Stand 1: 49-52cm
 • Stand 2: 52-55cm
 • Stand 3: 55-58cm
 • Stand 4: 58-61cm
 • Stand 5: 61-64cm
 • Stand 6: 64-67cm

Alternatieven

Wanneer je naar een co-sleeper zoekt dan vind je best een groot assortiment. De Tutti Bambini Cozee valt in het middensegment qua prijs en heeft een goede kwaliteit. Het kan goed zijn om toch te vergelijken met andere modellen zodat je een goede keuze maakt naar persoonlijke wens en budget. Hieronder geven wij enkele andere merken aan met de verschillen tussen de Cozee co-sleeper.

Maxi Cosi Iora co-sleeper. Een aanschuifbedje van een goed en bekend merk. De prijs is een stuk lager dan de Tutti Bambini en heeft vergelijkbare eigenschappen. De Maxi Cosi heeft wel een aanschuiffunctie waardoor je het beter tegen het bed kan schuiven maar heeft alleen één gaasvenster aan de voorkant. Ook heeft het ‘slechts’ 5 verstelbare hoogtes maar het grote verschil is dat het wat lastiger in elkaar te zetten is als je het vergelijkt met de Tutti Bambini Cozee.

Chicco Next2me. Het merk Chicco heeft een groot assortiment aan co-sleepers met genoeg keuze uit modellen en eigenschappen. Alleen heeft het wel een hogere prijsklasse maar vaak vind je ook meer eigenschappen bij deze modellen. Zoals schommelstand, wieltjes om te verplaatsen, meer gaasvensters of meer verstelbare hoogtestanden. De Tutti Bambini Cozee heeft wel als voordeel dat het een handige opbergmand heeft in vergelijking met Chicco.

Andere modellen waarover wij ook artikelen hebben geschreven zijn Snüzpod 4 en de Chipolino co-sleeper. Ook hebben wij gekeken wat de verschillen met een co-sleeper ledikant zijn.

Tutti Bambini Cozee review

Wij van Baby tot Kind hebben onderzoek gedaan naar verschillende co-sleepers. Deze vergelijken en testen wij en schrijven hierover een artikel met onze ervaringen en ook een review. Zo kunnen wij andere (toekomstige) ouders ook helpen met het kiezen voor het beste product tegen de juiste prijs.

De Tutti Bambini Cozee wordt opgevouwen in een doos geleverd. Bij het uitpakken zie je dat de panelen al volledig gemonteerd zijn wat erg handig is maar ook een voordeel heeft bij de stevigheid. De poten doe je uitklappen en kan je vastklikken aan de opbergplank. Dit hadden wij vrij snel gedaan omdat wij eerst al de video van Tutti Bambini zelf hadden bekeken, deze staat ook in dit artikel.

Het heeft een mooie uitstraling en staat stabiel op de poten waardoor het een goede keuze is voor een aanschuifbedje. Het voordeel is ook dat de bekleding aan de binnenkant en matrashoes redelijk makkelijk te verwijderen zijn en wasbaar in het wasmachine. Mocht de buitenstof ook een beetje vies worden dan is dit mogelijk om met een vochtig doek dit schoon te maken.

Het enige nadeel is dat het wiegje geen wieltjes heeft en iets moeilijker verplaatsbaar. Je kan het wel verplaatsen via de handvaten maar dat is niet altijd even praktisch. Nu is het wel zo dat je deze via bepaalde websites online los kan kopen maar dit hadden wij helaas niet gedaan.

Mijn collega geeft wel de voorkeur voor de Maxi Cosi Iora omdat deze vergelijkbaar is maar alleen de kosten iets lager. Zelf kiezen wij voor deze makkelijk monteerbare Tutti Bambini Cozee bedside zodat we hier ook ervaring mee hebben en kunnen delen. En een betere ventilatie met het gaasvenster vonden wij ook wel belangrijk. Enkele Chicco modellen hadden dit ook maar deze zijn iets boven ons budget.

Over de auteur:

Hallo, ik ben Melissa! Ik ben moeder van twee kinderen en zoals elke (toekomstige) ouder zijn wij altijd op zoek naar de beste babyspullen. Ik vind het leuk om mij hierin te verdiepen en producten zelf testen. Daarmee wil ik graag mijn onderzoek, kennis en ervaringen delen zodat anderen hiermee ook geholpen kunnen worden. Hopelijk vinden jullie genoeg informatie en tips in mijn artikelen.