Magnetisch tekenbord

Een magnetisch tekenbord kan eindeloos speelplezier geven, is leerzaam en stimuleert creativiteit. Door veel te oefenen en tekenen ontwikkelen jonge kinderen al goed hun handpositie en kunnen ze leren schrijven zonder dat je pen en papier nodig hebt. Dit scheelt natuurlijk rommel maar een magnetisch tekenbord heeft naast magische kleuren ook een eenvoudige manier om alles weer weg te geven. Zo kunnen kindjes blijven teken wat ideaal is voor onderweg maar ook vermaken ze zich urenlang thuis op een goede manier.

Wij hebben verschillende merken onderzocht en vergeleken. Hierbij hebben wij gekeken naar kwaliteit, prijs, gebruiksvriendelijkheid en reviews van andere ouders. Samen met onze eigen ervaring hebben wij de beste magnetische tekenborden geselecteerd en beschrijven meer informatie en pluspunten.

Onze top 5 magnetische tekenborden:

Nijntje magnetisch tekenbord

 • 4 kleuren in scherm
 • Met 3 stempels en pen
 • Met standaard aan achterkant
 • Afmetingen: 35x25cm

Wij hebben het magnetisch tekenbord gekozen als beste uit onze test. Naast de algemene voordelen die elk tekenbord heeft zijn er ook nog andere pluspunten die erg gebruiksvriendelijk en leerzaam zijn. Aan de achterkant zit bijvoorbeeld een standaard zodat je het rechtop kan zetten wat er handig kan zijn.

Aan de zijkanten van het scherm staat ook het alfabet en nummers zodat kindjes deze makkelijker kunnen over tekenen. Het is een kleine toevoeging maar het kan wel een stuk leerzamer zijn en stimuleren en helpen met schrijven van letters.

Met de maten 35x25cm heeft het een gemiddelde grootte en iets groter zou nog iets beter zijn. Verder bestaat het uit goede kwaliteit en zorgt voor urenlang speelplezier.

Kids Art Magnetisch tekenbord groot

 • 4 kleuren in scherm
 • Met 2 vormpjes en pen
 • Geschikt vanaf 1 jaar
 • Afmetingen: 45x30cm

Het is fijn als het scherm van een magnetisch tekenbord groot is zodat kindjes nog meer kunnen tekenen. Dit scherm heeft ongeveer de grootte van een A4 papier en is daarmee een populair model. Het magisch tekenbord heeft 4 verschillende kleuren in het scherm waardoor het kindje gestimuleerd wordt om creatief te zijn.

Ideaal voor een lange auto- of vliegreis maar kan natuurlijk ook thuis gebruikt worden. Het geeft eindeloos plezier zonder dat je pen of papier hoeft te gebruiken. Het tekenbord is gemaakt van goede kwaliteit en kan wel tegen een stootje. De twee vormpjes (cirkel en driehoek) zijn ook vrij groot zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan en kan je ze snel weer ontdekken als ze kwijt raken.

Peppa Pig Groot tekenbord

 • Zwart wit scherm
 • Inclusief 5 stempels en pen
 • Afmetingen: 53x39cm
 • 3 verschillende varianten

Is je kindje dol op tekenen en/of Peppa Pig dan zijn Peppa en haar vriendjes makkelijk te tekenen op dit grote magnetisch tekenbord. Er is genoeg ruimte om de kunstwerkjes te maken met een scherm ter grootte van een ruim A4. Het heeft ook 5 vormpjes die kindjes kunnen gebruiken en een pen die stevig vast zit aan het touwtje.

Het verschil met de eerder genoemde magische tekenborden is dat dit een zwart wit schermpje heeft. Peppa Pig tekenborden zijn verkrijgbaar in 3 verschillende varianten waaronder dus een groot scherm, klein scherm en middelgroot scherm waarbij sjablonen van de Peppa Pig karakters zitten.

SES Magnetisch tekenbord

 • Zwart wit scherm
 • Met 2 stempels en pen
 • Afmetingen: 34x25cm

Dit populaire magnetisch tekenbord heeft een fijn formaat om mee te nemen. Het past vrij makkelijk in een tas of je kunt het dragen met het handvat aan de bovenkant. Het scherm is heeft geen kleuren en is alleen in zwart-wit. Is inclusief twee stempels in de vorm van een bloempje en sterretje.

Kids Art kleuren tekenbord

 • 4 kleuren in scherm
 • Pen zit vast aan sterk draad
 • Afmetingen: 28x20cm

Zoek je een compact magnetisch tekenbord om mee te nemen op reis of in het vliegtuig? Dit heeft een kleiner formaat wat je makkelijk in de koffer kan stoppen als je het niet gebruikt zonder dat het teveel ruimte inneemt. Ook zitten er geen losse onderdelen of stempels bij en de pen zit vast aan een sterk draad zodat je deze niet kwijt raakt.

Handig voor op reis maar ook de prijs is zeker voordelig. In vergelijking met de andere modellen is het een stuk goedkoper en krijg je zeker waar voor je geld als je een meerkleurig scherm zoekt van compact formaat en licht in gewicht.

Waarom een magnetisch tekenbord kopen?

Deze tekenborden zijn een ideale manier om kinderen op een urenlang speelplezier te geven. Het geeft geen rommel en je kunt het blijven gebruiken door elke keer het bord weer schoon te vegen. Niet alleen is dit een besparing op kosten van papier, potloden of andere benodigdheden maar het scheelt ook veel rommel of gekras op de muren die je moeilijk kan verwijderen.

Het geeft een positieve stimulering van creativiteit en is leerzaam omdat het kindje ook kan leren schrijven. Kies je bijvoorbeeld voor het Nijntje magnetisch tekenbord dan staat op de randen al het alfabet wat het een stuk makkelijk maakt om het na te tekenen. Het bord hoef je dus niet alleen te gebruiken voor kunstwerken te tekenen maar je zou er ook bijvoorbeeld sommetjes op kunnen schrijven, leren schrijven of het herkennen van letters, cijfers of vormen.

Onderweg is het ook een goede manier om kinderen te vermaken. Ze nemen niet veel ruimte in en toch kunnen ze een lange tijd bezig zijn zonder dat er onderdelen kwijtraken of er een puinhoop ontstaat. Ideaal voor in de auto, trein of vliegtuig.

Waarop letten bij het kopen?

De magnetische tekenborden lijken misschien allemaal op elkaar maar toch kunnen er best wat kleine verschillen in zitten. Dit kan het een stuk gebruiksvriendelijker maken of handiger om mee te nemen.

De verschillen tussen de tekenborden

De grootste verschillen zitten in de afmetingen of in het scherm van de magneet tekenborden. Dit hebben wij ook bij elk product vermeldt of het bestaat uit een zwart-wit scherm of juist met 4 kleuren. De afmetingen kunnen ook flink variëren per merk of model en is het goed om hiernaar te kijken. Neem je het mee voor onderweg dan kan een gemiddeld of kleiner formaat makkelijker zijn. Gebruik je het thuis dan is het misschien beter om een groter scherm te nemen zodat kindjes de creativiteit gebruiken om grote tekeningen te maken.

Als je het onderweg mee wilt nemen

In ieder geval is een tekenbord een stuk makkelijker onderweg mee te nemen dan pen en papier. Het kan wel goed zijn om op het formaat te letten mocht je het willen meenemen en in een tas dragen. De gemiddelde of kleinere afmetingen zijn ideaal en hoeven ook nog niet eens zo duur te zijn om potentieel kinderen urenlang te vermaken. Tijdens het rijden, reizen of wachten kan dit voor prima vermaak zorgen. Bijvoorbeeld de Art Kids tekenbord van 28x20cm is een ideaal formaat om te dragen of in een rugzak mee te nemen.

Veiligheid

Wij willen het nog wel een keer goed vermelden maar veiligheid staat natuurlijk altijd op de eerste plaats. Bij de meeste tekenborden worden er vormpjes geleverd waarbij een magneet aan de onderkant zit. Soms kan het zijn dat deze losraakt en afhankelijk van vorm en merk kan dit magneetje aan de kleine kant zijn. De kleine kan het dan in de mond stoppen wat zeker niet de bedoeling is.

Heb je een bord gekocht dan is het altijd goed om bij binnenkomst een keer alles te bekijken op kleine onderdelen en of deze stevig vast zitten. De pen zit meestal ook aan een touwtje vast maar het kan ook voorkomen dat deze een keer los kan raken. Gelukkig is dit wel een stuk groter dus zal het minder snel voor onveilige situaties zorgen maar het is goed om wel alles een keer na te checken.

Prijs

De prijzen kunnen ook redelijk variëren per merk. De kwaliteit is redelijk vergelijkbaar en je kunt ook altijd nog de ervaringen lezen van andere ouders die bij de producten staan. Eventueel kun je ook nog op een magnetisch tekenbord aanbieding wachten van bijvoorbeeld de Action, Blokker, Hema, Intertoys of Kruidvat. Extra kortingen is altijd mooi meegenomen maar de prijzen van de bovenstaande tekenborden zijn al redelijk voordelig.

Over de auteur:

Hallo, ik ben Melissa! Ik ben moeder van twee kinderen en zoals elke (toekomstige) ouder zijn wij altijd op zoek naar de beste babyspullen. Ik vind het leuk om mij hierin te verdiepen en producten zelf testen. Daarmee wil ik graag mijn onderzoek, kennis en ervaringen delen zodat anderen hiermee ook geholpen kunnen worden. Hopelijk vinden jullie genoeg informatie en tips in mijn artikelen.