Speelgoed stofzuiger

Veel kleine kinderen willen graag meehelpen om het huis schoon te maken. Zo vinden ze ‘huisje spelen’ geweldig en kun je dit ook samen doen als je een speelgoed stofzuiger of andere schoonmaakspullen voor kinderen aanschaft. Een speciale kinder stofzuiger is veilig en veel handzamer zodat ze genoeg speelplezier hebben en op een leerzame manier helpen in huis. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste speelgoed stofzuiger voor kinderen en hebben een aantal modellen uitgelicht.

Wij hebben verschillende varianten en modellen uitgelicht en de voor- en nadelen beschreven. Zo kun je kiezen tussen een compleet schoonmaak set waarbij ook een stofzuiger zit maar je kunt ook een losse kinder stofzuiger aanschaffen. Deze kunnen in eigenschappen en kwaliteit verschillen en hopen wij dat je zo een beter en eerlijk beeld krijgt. Samen met onze ervaringen en reviews van andere ouders hebben wij deze selectie gemaakt.

Dit zijn de beste kinderstofzuigers

Eddy Toys Speelgoed Stofzuiger

 • Beste prijs / kwaliteit
 • 2-in-1 stofzuiger
 • Vanaf 36 maanden
 • Met zuigkracht, geluid en licht

Wij hebben de speelgoed stofzuiger van Eddy Toys als beste gekozen vanwege de goede kwaliteit die je krijgt en eigenschappen die het heeft. Dit is een 2-in-1 stofzuiger die je ook kan gebruiken als handstofzuiger of kruimeldief. Dit maakt het een leuke toevoeging en kunnen kinderen helpen met het schoonmaken van het huis en ‘huisje spelen’.

Tijdens het zuigen bewegen de gekleurde bolletjes in de doorzichtige cilinder. Dit vinden kinderen geweldig en lijkt het net of ze aan het stofzuigen zijn. De zuigkracht die de speelgoed stofzuiger heeft is sterk genoeg om kleine stukjes rommel op te zuigen en ook de opvangbak kan volraken. Net zoals bij een echte stofzuiger kun je deze dan weer legen en heb je een realistische stofzuiger voor kinderen in huis.

Naast geluid en zuigkracht heeft het ook nog enkele lichteffecten die ook vaak in de smaak vallen. Vanwege de kleine bolletjes die het heeft is wel de aanbevolen leeftijd een stukje hoger dan andere modellen namelijk vanaf 36 maanden. Het is wel raadzaam om dit altijd onder toezicht van volwassenen te gebruiken.

Playgo 2-in-1 stofzuiger

 • Vanaf 24 maanden
 • 2-in-1 stofzuiger
 • Inclusief batterijen

Een andere topper is de Playgo stofzuiger die vergelijkbaar is met de Eddy Toys speelgoed stofzuiger. Het is ook als kruimeldief te gebruiken en maakt ook stofzuig geluiden zodat kinderen veel speelplezier kunnen hebben. Met een doorzichtige opvangbak waarin confetti zit lijkt het net of je de stof ziet bewegen. Voor kindjes is dit erg interessant, zeker in combinatie met de leuke kleuren die het heeft.

De stofzuiger bevat twee AA-batterijen die meegeleverd worden. Het voldoet aan alle veiligheidseisen en heeft een aanbevolen leeftijd vanaf 2 jaar. Breng wel viltjes aan de de stofzuiger omdat het krasjes kan geven op de vloer.

Smoby schoonmaaktrolley

 • Vanaf 3 jaar
 • 9 schoonmaakspullen
 • Inclusief batterijen
 • Keuze uit 2 kleuren

Kinderen vinden het interessant en leuk om mee te helpen met het huis schoonmaken. Een complete schoonmaakwagen met alle benodigdheden geeft genoeg speelplezier om samen met de kindjes het gehele huis onder handen te nemen. Je krijgt niet alleen een stofzuiger maar er zit ook onder andere een borstel, dweil, stoffer en blik bij.

De stofzuiger maakt geluid om het zo echt mogelijk te lijken en werkt op batterijen die inclusief zijn. Het heeft alleen geen goede zuigkracht en mocht je dat graag wel willen dan adviseren wij om een losse stofzuiger te kopen zonder set. Vind de kleine een compleet set leuker dan is Smoby zeker het overwegen waard.

Het nadeel is wel dat het nog een bouwpakket is en je alles in elkaar moet zetten. Dit kan even wat tijd kosten maar daarna heeft jouw zoon of dochter een leuke schoonmaak set wat urenlang speelplezier geeft.

Miele speelgoed stofzuiger

 • Voordelige keuze
 • Vanaf 2 jaar
 • Exclusief batterijen

Een stofzuiger voor kinderen van het bekende merk Miele is een leuke aanwinst voor de kleintjes. Het uiterlijk is bijna niet van echt te onderscheiden en het maakt ook nog eens een realistisch geluid. Wanneer de stofzuiger aan staat gaan er bij het transparante gedeelte bolletjes bewegen zodat het net lijkt of je stof en rommel opzuigt.

De wieltjes draaien makkelijk rond zodat het goed hanteerbaar is voor kinderen vanaf 2 jaar. Het is gemaakt van stevige kwaliteit maar de zuigkracht is niet voldoende om daadwerkelijk vuiltjes op te zuigen.

De kosten van deze kinder stofzuiger zijn wel iets lager dan de meeste andere modellen. Alleen het nadeel is dat je de batterijen nog los moet aanschaffen wat 3 C-batterijen zijn die een paar euro per stuk zijn. De prijs kun dus wel iets hoger zijn voordat je het kan gebruiken.

Vileda schoonmaak set

 • Vanaf 3 jaar
 • Complete schoonmaakkar
 • Exclusief batterij

Een compleet schoonmaak set speciaal voor kinderen die het leuk vinden om te helpen met het huis opruimen. Op dit handige karretje zitten een o.a. een bezem, dweil, emmer, stoffer en blik. Zo raak je niet meer je eigen stofzuiger of schoonmaakspullen kwijt omdat de kleine ermee vandoor gaat. Door hun eigen karretje te gebruiken kunnen ze helpen op een veilige en leuke manier.

De stofzuiger zelf is wel van iets mindere kwaliteit dan de andere merken die wij hier hebben behandeld. De zuigkracht is niet voldoende om echt rommel op te zuigen en is wat licht van gewicht. De andere spullen zijn daarentegen wel van goede, stevige kwaliteit waardoor het zeker een goede keuze is mocht je niet alleen voor de stofzuiger gaan. Dit kan je ook lezen in de 75+ reviews die een gemiddeld cijfer geven van 4.3 uit 5 sterren.

Eventueel heeft Vileda ook nog andere schoonmaakspullen in het assortiment zodat je het nog kan uitbreiden.

Wil je nog meer modellen zien of informatie lezen? Bekijk dan het volledige assortiment!

Waarop letten bij het kopen?

Vanwege het grote aanbod in verschillende speelgoed stofzuigers is er genoeg keuze in design, kwaliteit en prijs. Zo heb je ook complete schoonmaaksets waarbij een stofzuiger alleen een onderdeel is maar je kan ook alleen een losse kinderstofzuiger kopen. Het is ook altijd nog goed om ervaringen van andere ouders te lezen en deze meenemen in je overweging.

Functies en gebruiksvriendelijkheid

Ga je voor een complete schoonmaaktrolley of wil je alleen een losse stofzuiger? Bij een set heb je meerdere onderdelen zoals een dweil, bezem, stoffer en blik en nog meer dingen die het schoonmaken leuk maken voor kinderen. De stofzuiger is dan meestal wat eenvoudiger dan wanneer je een losse stofzuiger koopt. Deze zijn vaak iets uitgebreider en realistischer met geluiden, zuigkracht en bijvoorbeeld de opvangbak waarin kleine deeltjes zitten die bewegen. Of je kunt deze stofzuigers ook als kruimeldief gebruiken wat ook een leuke toevoeging is.

Een speelgoed stofzuiger lijkt soms bijna niet van echt te onderscheiden wat kinderen het gevoel heeft dat ze echt aan het stofzuigen zijn. Het kan een realistisch geluid geven maar ook hebben sommige merken een redelijke zuigkracht zoals de Eddy Toys speelgoed stofzuiger. In de opvangbak kunnen ook kleine balletjes zitten of andere deeltjes die door de luchtstroom in beweging komen. Dit kunnen kinderen geweldig vinden en zeker in combinatie met lichteffecten. Daarnaast kun je sommige modellen ook gebruiken als kruimeldief wat het natuurlijk ook leuk maakt voor kinderen als je daadwerkelijk de kleine deeltjes afval kan opzuigen. Wij hebben ook verschillende modellen uitgelicht en voor- en nadelen beschreven.

Batterijen

Het kan ook goed zijn om vooraf te kijken welke batterijen in de kinder stofzuiger passen. Bij een aantal merken wordt het inclusief batterij geleverd maar dit is niet altijd het geval waardoor je ook nog extra kosten moet maken. Zeker als je het als cadeau geeft dan zou het wel leuk zijn dat het ook gelijk werkt en niet achteraf nog (dure) batterijen aangeschaft moet worden. Sommige gebruiken de AA batterijen die vrijwel iedereen wel in huis heeft liggen en niet al te duur zijn. Maar bijvoorbeeld de Miele stofzuiger gebruikt 3 C batterijen die de meeste mensen niet standaard hebben liggen en ook vrij prijzig zijn, dus hou hier zeker rekening mee.

Tips voor veilig gebruik

Kijk altijd naar de aanbevolen leeftijd. Sommige speelgoed stofzuigers zijn pas van 3 jaar te gebruiken omdat er bijvoorbeeld kleine onderdelen in zitten zoals de bewegende bolletjes tijdens het zuigen. Of de zuigkracht kan misschien iets te hard zijn voor jongere kinderen. Het is dan ook raadzaam om de kinder stofzuiger onder toezicht te gebruiken.

Sommige stofzuigers kunnen krassen op bijvoorbeeld de houten vloer geven. Je kunt dit risico verminderen door viltjes te bevestigen zodat het zuigen makkelijker gaat zonder dat je sporen achter laat. Dit zal ook minder lawaai maken wanneer ze er het huis stofzuigen.

Veelgestelde vragen:

De meeste kinder stofzuigers hebben batterijen om geluid en zuigkracht te produceren. Afhankelijk van het merk en model worden kunnen deze meegeleverd worden. Zijn ze exclusief batterij? Hou dan rekening mee dat er nog extra kosten bij kunnen komen mocht je bijvoorbeeld nog C-batterijen moeten aanschaffen. Geef je het als cadeau, kijk dan eerst in de beschrijving of er nog batterijen nodig zijn.

Wij hebben de Eddy Toys Speelgoed stofzuiger gekozen als beste uit de test. Het is gemaakt van goede kwaliteit maar ook heeft het een realistisch geluid met bewegende bolletjes in het doorzichtige gedeelte aan de bovenkant. Daarnaast heeft het ook voldoende zuigkracht om kleine vuiltjes op te zuigen en kun je de opvangbak daarna legen. Wil je een zo echt mogelijk exemplaar van goede kwaliteit tegen de juiste prijs? Kies dan voor deze stofzuiger of lees ook de andere reviews die wij hebben geschreven.

Over de auteur:

Hallo, ik ben Melissa! Ik ben moeder van twee kinderen en zoals elke (toekomstige) ouder zijn wij altijd op zoek naar de beste babyspullen. Ik vind het leuk om mij hierin te verdiepen en producten zelf testen. Daarmee wil ik graag mijn onderzoek, kennis en ervaringen delen zodat anderen hiermee ook geholpen kunnen worden. Hopelijk vinden jullie genoeg informatie en tips in mijn artikelen.