Vliegtuigbedje

Wanneer je samen met kinderen gaat vliegen dan zou het ideaal zijn als het kind goed zou slapen. Dit is niet altijd even makkelijk maar er zijn verschillende artikelen die het comfort kunnen verhogen waardoor de kans op langer slapen ook groter is. Een vliegtuigbedje kan hierbij goed helpen en is een verlengstuk van de stoel zodat het kind beter kan liggen. Er zijn ook andere babybedjes die je in het vliegtuig kunt gebruiken. Wij hebben onderzoek gedaan en een aantal bedjes geselecteerd die in aanmerking komen voor het beste vliegtuigbedje.

Vliegtuigbedjes heb je in verschillende varianten en kan dus een opblaasbaar voetensteun zijn of een compleet kinderkoffer met bed. Er zijn ook babybedjes voor in het vliegtuig die als stoeltje of matrasje kan worden omgebouwd. In dit artikel hebben wij verschillende producten geselecteerd die de vlucht aangenamer maken voor zowel kind als ouder. Hieronder vind je meer informatie per artikel.

Dit zijn de beste vliegtuigbedjes:

Wick Wings Vliegtuigbedje

 • Goedgekeurd door KLM en Etihad
 • 3 hoogtestanden
 • Verkrijgbaar in 3 kleuren
 • 4.5 uit 5 sterren (115+ reviews)

Het Wick Wings vliegtuigbedje is de bekendste van alle vliegtuigbedjes. Het is opblaasbaar en ook te gebruiken als reiskussen of voetensteun. Met 3 verschillende hoogtestanden is het toepasbaar bij elk stoel en kun je het zelfs gebruiken in de auto of trein.

Het voelt zacht aan en is van goede kwaliteit en wat ook handig is dat er een hoes rondom het bedje zit. Zo komt de viezigheid van de vloer niet direct op het bedje en kun je dit dus makkelijker schoonmaken. Oppompen kun je doen met het pompje wat je erbij krijgt en duurt ongeveer een minuut. Met een anti-sliplaag blijft het ook goed en stabiel staan zonder dat het wegschuift.

Opgevouwen heeft het een afmeting van 25x16x10cm wat dus niet veel plaats inneemt en makkelijk mee te nemen is in de handbagage. Verkrijgbaar in blauw, grijs of grijs met een printje en met een hoge beoordeling van 4.5 uit 5 sterren hebben de gebruikers goede ervaringen met dit product.

Deryan vliegtuigbedje

 • Geschikt tot 1-2 jaar
 • Bij meeste maatschappijen toegestaan
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren
 • 4.2 uit 5 sterren (80+ reviews)

Een multifunctioneel vliegtuigbedje voor de jongere kinderen. Je kunt het gebruiken als stoeltje of als babybedje zodat het kindje comfortabel kan slapen of zitten zonder dat je zelf ook vermoeid wordt van het dragen.

Het stoeltje kun je op je schoot zetten en ervaar je minder druk vanwege de bewegingen van het kleintje. Dit is zowel comfortabel voor jezelf als de baby zelf. En mocht deze aan een dutje toe zijn dan kun je het losklikken en een matrasje ervan maken. Een groot voordeel is dat je het ook op het eettafeltje kan leggen zodat de baby goed kan slapen en heb jezelf je handen vrij.

Er zit een maximale leeftijd van 2 jaar op het Deryan vliegtuigbedje maar het valt wat kleiner uit. Onze ervaring is dat het beter geschikt is voor baby’s jonger dan 1 jaar en dit valt ook in de reviews van andere ouders te lezen.

Jetkids Bedbox

 • Geschikt voor kinderen van 1-7 jaar
 • Hoge kwaliteit en comfort
 • Verkrijgbaar in 4 kleuren

Je hebt ze vast wel eens eerder gezien op het vliegveld. Een peuter dat een koffer van Jetkids Bedbox zit zodat deze niet veel hoeft te lopen. Later kan je het makkelijk ombouwen tot een bedje. Dit is erg praktisch maar er hangt wel een hoger prijskaartje aan. In de koffer zit ook nog wat opbergruimte maar dat is wel redelijk beperkt omdat het matrasje vrij veel plaats inneemt.

In een paar stappen kun je de koffer uitklappen tot bed en is geschikt in vrijwel alle vliegtuigen. Het heeft ook randen aan het matras die je kan uitklappen waarbij het kind veilig kan liggen. Heb je een kinderbed nodig dan kun je deze overal gebruiken en niet alleen in het vliegtuig. Zo heb je altijd een comfortabel bedje mee tijdens vakantie wat goed van pas kan komen bijvoorbeeld in een trein of als je ergens een lange tijd moet wachten.

Geschikt voor 1-7 jaar en is een ideaal babybedje voor peuters in het vliegtuig. Zijn de beentjes van het kindje moe dan is het dus ook mogelijk om op de koffer te zitten en kun je het rijden naar de gate. Geleverd met een Nederlandse handleiding en leuke stickers om de Bedbox te personaliseren.

Juca Travels vliegtuigbedje

 • Opblaasbaar voetensteun
 • 3 verstelbare hoogtes
 • Voordelige keuze

Het vliegtuigbedje van Juca Travels is vergelijkbaar met Wick Wings. Deze zijn beide in 3 hoogtes verstelbaar en zowel als kinderbedje of als voetensteun te gebruiken. Beiden zijn gemaakt van goede kwaliteit en makkelijk in gebruik. De hoogtes zijn 49, 31 of 15cm en lengte 44cm met een breedte van 28cm.

De prijs van Juca Travels is iets voordeliger omdat er geen pompje bij zit die het oppompen een stuk makkelijker maakt. Heb je hier geen behoefte aan dan kan je natuurlijk voor deze variant gaan. Het heeft twee ventielen waarbij er één wat groter is om het opblazen sneller te laten gaan dus dit is ook vrij eenvoudig te doen. Verkrijgbaar in andere kleuren dan de grijs of blauw van Wick Wings.

Waarop letten bij het kopen?

Een opblaasbaar vliegtuigbedje of een opvouwbaar matras is makkelijk mee te nemen en ook nog multifunctioneel. Mocht het niet in het vliegtuig mogen gebruikt worden dan kun je het vaak nog wel voor andere doeleinden gebruiken tijdens de vakantie. Heb je de voorkeur voor een Jetkids Bedbox dan is het wel goed om vooraf uit te zoeken of het daadwerkelijk toegestaan is bij de vliegtuigmaatschappij. Het is anders wel een dure investering die misschien niet gebruikt mag worden. Wij hebben wel een lijstje gemaakt van een aantal maatschappijen waarbij het wel of niet toegestaan is. Dit is ten tijde van het schrijven gemaakt en kan misschien niet meer actueel zijn omdat regels kunnen veranderen.

Is het babybedje dus opblaasbaar dan kan het inclusief pomp geleverd worden. Deze is vaak wel wat groter dan het opgevouwen vliegtuigbedje zelf en wat onhandiger om mee te nemen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om met de mond op te blazen maar dit kost meer tijd en moeite en mocht je een tussenstop hebben dan kan het best wat energie kosten om het elke keer op te blazen. Zeker als je meerdere kinderen hebt die er gebruik van maken. Ga dus wel na over een pompje bij zit zoals bij het Wick Wings vliegtuigbedje het geval is.

Welke luchtvaartmaatschappijen staan vliegtuigbedjes toe?

De luchtvaartmaatschappijen hanteren allemaal hun eigen beleid en zo kan het dus verschillen of er babybedjes in het vliegtuig gebruikt mogen worden of opblaasbare voetensteun. Wij hebben onderzoek gedaan naar de regels omtrent het brengen van eigen vliegtuigbedjes en hebben dit op een rijtje gezet. Het beleid kan altijd wijzigen en de bemanning speelt ook altijd nog een rol dus het kan wel zijn dat het in de praktijk net iets anders is. Je kunt altijd voor de zekerheid nog zelf het beleid en regels checken die op dit moment gelden. Als je op Google zoekt naar de vliegtuigmaatschappij en ’travel with children’ erachter zet dan kom je vaak gelijk op de juiste pagina.

Toegestaan mits voldoen aan richtlijnen

 • Air France
 • Brussels Airlines
 • China Air
 • Etihad
 • Eva Air
 • KLM
 • Singapore Airlines
 • Tui
 • Transavia

Nadelen

 • British Airways
 • Emirates
 • Lufthansa
 • Thai Airways

Let op: Doe altijd zelf nog onderzoek omdat regels kunnen wijzigen. Staat de maatschappij er niet bij die je zoekt dan kan het zijn dat het niet goed vindbaar was op de website. Vooraf informeren kan dan verstandig zijn om uitsluitsel te voorkomen.

Dit zijn regels die ook gelden

Zijn de babybedjes in het vliegtuig wel toegestaan? Dan zijn er ook nog steeds regels en eisen voor het gebruik hiervan om alles veilig te houden. Het vliegtuigbedje mag zeker niet gebruikt worden aan de stoel die grenst aan het gangpad maar alleen aan de middelste stoelen en bij het raam. Vaak mag het ook nog niet gebruikt worden tijdens het landen en stijgen. Andere regels die ook kunnen gelden zijn:

 • Voor de veiligheid moet het hoofd van het kind altijd naar de rugleuning van de eigen stoel gericht zijn.
 • Bij het gebruik van een vliegtuigbedje moet de gordel ook nog steeds bevestigd kunnen worden.
 • Als het veiligheidsgordellampje gaat branden moeten baby’s onder de twee jaar uit het vliegtuigbed gehaald worden en vastgemaakt worden aan de veiligheidsgordels voor baby’s.
 • Het bedje mag niet gebruikt worden tijdens turbulentie.
 • Heb je een stoel bij een nooduitgang dan mag je deze niet blokkeren dus is een vliegtuigbedje niet toegestaan.
 • Hou ook rekening mee dat er geen andere passagiers gehinderd worden met het gebruik van het bedje.
 • Ook mag het niet bevestigd worden aan de stoel of andere onderdelen van het vliegtuig.

Dit zijn vrij algemene regels die kunnen gelden maar het is ook altijd afhankelijk van de bemanning of luchtvaartmaatschappij. Het is altijd goed om vooraf te informeren wat de eisen zijn die op dat moment gelden zodat alles veilig gebruikt kan worden en wordt er ook geen andere reizigers of bemanning gehinderd.

Veelgestelde vragen:

Nee, bij verschillende maatschappijen is het niet toegestaan om zelf een babybedje of voetensteun mee te brengen. Wij hebben deze maatschappijen ook hier vermeldt waar het duidelijk in het regelement staat dat het niet toegestaan is. Bij andere luchtvaartmaatschappijen is het wel toegestaan mits deze aan een aantal richtlijnen voldoen en geen andere passagiers hinderen. Deze maatschappijen zijn o.a. KLM, Eva Air en Etihad.

Dit is afhankelijk van de leeftijd van het kind maar ook welk soort babybedje je voorkeur heeft. Zo heb je een opblaasbaar voetensteun die je kunt gebruiken voor peuters zodat deze makkelijk kunnen liggen op de stoel. Eventueel kun je het ook gebruiken als volwassene natuurlijk maar dit vliegtuigbedje kun je opblazen met een pompje dat meegeleverd word. Dit neemt dus weinig plaats in en is altijd makkelijk om te hebben en kun je ook in vaak in een auto of trein gebruiken.

Daarnaast heb je ook nog een koffer die je om kan bouwen tot een volledig vliegtuigbed. Of voor de jongere kinderen zijn er ook een soort babybedje wat ook als stoeltje of matras gebruikt kan worden. Door verschillende varianten te beschrijven hopen wij te kunnen helpen in de beste keuze voor jouw situatie.

Bij opblaasbare vliegtuigbedjes wordt vaak een pompje meegeleverd zoals bij de Wick Air Wings. Het formaat kan hier wel wat aan de grote kant zijn dus je kan het overwegen om het thuis te laten. Je kunt het ook opblazen met de mond wat wel meer tijd en moeite kost. Alleen heb je wel meer ruimte in je bagage om andere dingen mee te nemen.

Over de auteur:

Hallo, ik ben Melissa! Ik ben moeder van twee kinderen en zoals elke (toekomstige) ouder zijn wij altijd op zoek naar de beste babyspullen. Ik vind het leuk om mij hierin te verdiepen en producten zelf testen. Daarmee wil ik graag mijn onderzoek, kennis en ervaringen delen zodat anderen hiermee ook geholpen kunnen worden. Hopelijk vinden jullie genoeg informatie en tips in mijn artikelen.